کرایسلر 300S نسل دوم 2011-2023
کرایسلر 300S یک خودروی اندازه بزرگ لوکس موتور جلو-محور عقب است که توسط شرکت اف سی ای یو اس تولید شده و به فروش میرسد.
نگاه کلی:
داستان کرایسلر 300 کم و بیش به مدل C-300 دهه 50 میلادی گره خورده است. یک 2 در هاردتاپ با طراحی ساختارشکن که در دوره خودش یکی از جنجالیترین پیشرانهها را داشت. قوای محرکه این کلاسیک زیبا 5.4 لیتری هشت سیلندر Vشکل از خانواده FirePower بود. پیشرانهای که شرکت در مدلهای مسابقهای NASCAR هم از آن استفاده میکرد. خروجی مدل پایه 300 اسببخار بود و عدد 300 در نام آن هم به همین دلیل است.
باشکوه، کمترین چیزی است که میشود دربارهاش گفت. این چیزی است که طراحی خودرو در دنیای امروز به آن نیاز دارد. صلابت و اقتدار. ساده و متقارن. کمی بیرحم، کمی عصبی. کرایسلر 300S نه قصد سوپرلاکچری بودن دارد نه ادعایش را. ولی ببینید چطور با آن چشمان جدی، بیننده را مسحور میکند. هیچ اضافهکاری در چهرهاش نیست. هرچه باشد کرایسلر از سرزمینی آمده است که مهد خودروهای عضلانی است.
از این حیث نمیتواند ورزیده بودن بدنهاش را پنهان کند. این را میشود خیلی راحت از گلگیرهای درشت و توپُرش هم فهمید. با این حال سقف صاف و بدون شیب آن نشان میدهد که هنوز هم دارد ساز خودش را میزند. البته شاید به نظر بیاید که طراح این خودرو حسابی سرخوش و مغرور بوده ولی ضریب اصطکاک کرایسلر 300S هماندازه فراری کالیفرنیا مدل 2008 و تویوتا سلیکا مدل 1994 است.
امکانات:
همان روز که داشتیم شورولت کامارو و شورولت تاهو را تست میکردیم گفتیم که از نظر خودروسازان آمریکایی، آپشن معنا و مفهومی دیگر دارد. شاید بهتر است بگوییم برای ما فولآپشن یک معنی دیگر میدهد.
راستش را بخواهید برخلاف آنچه ما اینجا در ایران دنبالش هستیم، اغلب مشتریان خودرو در کشورهای بزرگ بیشتر به دنبال ایمنی هستند. یعنی به همان اندازه که برای ما گرمکن صندلی و سانروف مهم است برای مشتریان بازارهای اروپایی و آمریکایی پشتسری فعال و ست کامل ایربگها اهمیت دارد. چیزهایی که در این خودرو اصلاً آپشن به حساب نمیآیند و یک ابزار اجباری هستند.
یکی از تجهیزات جالب کرایسلر 300S سیستم Post Collision Safety یا همان سامانه ایمنی پس از برخورد است. سیستمی که با در صورت بروز تصادف اول، با فعال کردن خودکار ترمزها از خطرات ثانویه جلوگیری میکند. از آپشنهای پیش پا افتاده مثل کنترل کشش، دوربین عقب، نویگیشن، کیلس و اینها بگذریم.
مشخصات فنی:
اول اجازه بدهید که بگوییم کرایسلر 300 چند نوع پیشرانه دارد و 300S کجای بازی است. کرایسلر برای این مدلش سه نوع قوای محرکه تعریف کرده است. 3.6 لیتری Pentastar و 5.7 لیتری HEMI و 6.4 لیتری HEMI برای نسخه دیوانهوار SRT-8. خوب یا بد مهمان امروز ما مدل پایه است. یعنی خودرویی که درون سینهاش یک قلب شش سیلندر Vشکل با فیکس 300 اسببخار قدرت تعبیه شده است.
کرایسلر یک دوجین محصول معروف را با همین پیشرانه ساخته است. از چلنجر و چارجر SXT گرفته تا دورانگو و اونجر. این همان چیزی است که درون سینه زیرمجموعههایش یعنی جیپ رانگلر 2018، گلادیاتور 2020 و حتی رام 1500 هم دیده میشود. بلوکی تنفس طبیعی که 358 نیوتنمتر هم گشتاور دارد.
سدانی که فاصله محوریاش بیش از 3 متر باشد قطعاً در زمره کشتیها قرار میگیرد. درست مثل همین کرایسلر 300S که حالا طولش از 5 متر بیشتر است و عرضش کمی تا 2 متر شدن فاصله دارد. ابعاد مثل شاسیبلند، ارتفاع مثل کفخوابها. این کرایسلر از سطح زمین فقط 12 سانتیمتر فاصله دارد.
راستش را بخواهید وزن خالص 1800 کیلوگرمیاش بیشتر از انتظارمان بود. وزنی که با استادی تمام 52 درصدش روی محور جلو سنگینی میکند چرا که قرار است دُم این اژدهای RWD برای شلاق زدن آزاد باشد. مثل همه آمریکاییها تنومند، باک 70 لیتریاش نشان میدهد که کرایسلر در تمام همایشهای جهانی کاهش مصرف سوخت غیبت داشته است.
خودرویی با این وزن و پیشرانهای بدون توربوشارژ نمیتواند ادعای شتابگیری خاصی داشته باشد ولی آخه صفر تا صد 7 ثانیه بیانصاف؟ حالا قبول که جعبهدندهاش 8 سرعته است ولی آئودی A3 هم از این سریعتر راه میرود. گفتیم که کرایسلر واقعاً به هیچ صراطی مستقیم نیست.
نویسنده : نیما حدادی
مقالات مرتبط:
منبع : باما
تهیه، تدوین و ترجمه: تیم زاورکار
آخرین بروزرسانی مقاله: ژانویه 2024
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.