نیسان ایکس تریل

(1 بررسی مشتری)

نیسان ایکس تریل (به انگلیسی: Nissan X-Trail) یک خودروی کراس‌اوور است که از سال 2001 تا کنون در کشورهای تایلند، ژاپن، تایوان، مصر، فیلیپین، کره جنوبی و اندونزی تولید شده‌ است.

مقایسه

نیسان ایکس تریل T32 نسل سوم 2013-2022

با استناد به آمارهای موسسه تحقیقاتی JATO، ایکس تریل با فروش بیش از 766 هزار دستگاه در سال 2016، پرفروش‌ترین شاسی‌بلند جهان لقب گرفت. همین مشخصه کافیست تا بتوان حدس زد ایکس تریل در زمره خودروهای عامه‌پسند و کم‌ایراد قرار می گیرد.

نیسان ایکس تریل

مشخصات فنی نیسان ایکس تریل:

نیسان ایکس تریل در بازارهای جهانی با طیف گسترده‌ای از پیشرانه‌های با حجم بین 1/3 تا 2/5 لیتر قابل خریداری است که خوشبختانه قوی‌ترین پیشرانه ممکن روی نسخه‌های عرضه شده، در بازار ایران هم نصب شده است.

پیشرانه مذکور یک نمونه چهار سیلندر 2/5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 170 اسب بخار و حداکثر گشتاور 226 نیوتن‌متر است و با اتصال به یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic)، نیروی خود را با استفاده از سیستم تمام چرخ محرک هوشمند نیسان (i-4×4) روانه چرخ‌های جلو و عقب نیسان ایکس تریل می‌کند.

نیسان ایکس تریل با این مشخصات فنی، برای طی‌کردن هر صد کیلومتر مسافت در سیکل ترکیبی به 8/3 لیتر سوخت نیازمند است. شتاب صفرتاصد و حداکثر سرعت این ژاپنی قدبلند نیز به ترتیب برابر با 10/5 ثانیه و 190 کیلومتر بر ساعت است. اگر بخواهیم مشخصات فنی نیسان ایکس تریل را بیش‌تر کالبدشکافی کنیم، بایستی توضیح مختصری نیز راجع به گیربکس و سیستم دو دیفرانسیل این خودرو بدهیم؛ چراکه نیسان ایکس تریل در این دو بخش نسبت به اکثر هم‌کلاسان خود کمی متفاوت است.

همان‌طور که اشاره شد، گیربکس نیسان ایکس تریل از نوع CVT-Xtronic است. همه ما کم‌وبیش با گیربکس‌های CVT و اصول کارکرد آن‌ها آشنا هستیم، اما پسوند Xtronic در این گیربکس به چه معنا است؟ گیربکس‌های CVT-Xtronic در واقع نسل دوم گیربکس‌های CVT معمولی هستند که توسط شرکت نیسان ابداع شده‌اند.

برخی از جزئیات فنی این گیربکس‌ها با CVTهای معمولی متفاوت است، که البته توضیح کامل این ویژگی‌ها، بحث بسیار تخصصی را می‌طلبد و از حوصله این مقاله خارج است. فقط همین‌قدر بدانیم که گیربکس‌های CVT-Xtronic در هنگام شتاب‌گیری، رفتاری شبیه به گیربکس‌های اتوماتیک معمولی دارند و حسی از تعویض دنده را به راننده القا می‌کنند. همین موضوع به ظاهر ساده، کاهش حس کسالت‌بار گیربکس‌های CVT معمولی و افزایش لذت رانندگی را به دنبال دارد.

نیسان ایکس تریل از یک سیستم تمام چرخ محرک (AWD) هوشمند بهره می‌برد که شرکت نیسان این سیستم را i-4×4 نام‌گذاری کرده است. وجه تمایز این سیستم از سایر سیستم‌های AWD رایج، بهره‌گیری از یک سیستم جالب ابداعی نیسان به نام توزیع متغیر گشتاور (Nissan Torque Vectoring) است.

سیستم مذکور قادر است به‌صورت هوشمند، نیروی انتقالی به دو چرخ عقب را مدیریت کند. در واقع هنگامی که در مسیرهای خارج جاده‌ای یکی از چرخ‌های عقب دچار هرزگردی می‌شود، این سیستم با انتقال قسمت عمده نیرو به چرخ مقابل مانع از گیرکردن خودرو می‌شود. برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات فنی نیسان ایکس تریل، پیشنهاد می‌کنیم جدول زیر را مطالعه کنید.

لازم است یادآوری کنیم که مشخصات فنی نیسان ایکس تریل فیس‌لیفت مدل 2018 با نسخه‌های قبل از فیس‌لیفت (2016-2017) یکسان است.

مدل خودرو نیسان ایکس تریل(2016-2018)
پیشرانه چهار سیلندر تنفس طبیعی
حجم موتور (L) 2/5
حداکثر قدرت 170 اسب بخار در 6000 دور
حداکثر گشتاور 226 نیوتن‌متر در 4400 دور
گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT-Xtronic) با قابلیت تیپ‌ترونیک 7 سرعته
مصرف سوخت (ترکیبی) 8/3
مصرف سوخت (شهری) 11/3
مصرف سوخت (جاده‌ای) 6/6
شتاب صفر تا 100 (ثانیه) 10/5
حداکثر سرعت(کیلومتر بر ساعت) 190
حجم مخزن سوخت (L) 60
حجم صندوق بار (L) 550
ابعاد لاستیک‌ها 225/60R18
وزن خالص (کیلوگرم) 1588
طول×عرض×ارتفاع (mm) 4640×1820×1715
فاصله بین دو محور (mm) 2705

امکانات و تجهیزات:

مجهز به پنج آپشن بسیار خاص است که عبارتند از: AVM و MOD و ARC و AEB و ATC. سیستم AVM در واقع همان دوربین 360 درجه است. سیستم MOD یا سنسور تشخیص اشیا متحرک، به کمک چهار دوربین در چهار طرف خودرو، میتواند وجود هر شی جنبده‌ای را تشخیص دهد! البته سیستم MOD تنها در زمان توقف خودرو یا در زمان دنده عقب یا در زمان شروع حرکت (با سرعت کم) فعال میشود.

سیستم ARC یا سیستم کنترل فعال شاسی، میتواند با کنترل گاز و ترمز، از تکان‌های شدید خودرو در دست‌اندازها بکاهد. سیستم AEB یا ترمز هوشمند انجین نیز برای کاهش گشتاور تولیدی موتور (در هنگام ترمزگیری شدید یا در پیچ‌ها) فعال میشود. سیستم ATR یا کنترل ترمزها در پیچ‌، در واقع یک سیستم مکمل برای کنترل پایداری (ESP) خودروست و میتواند در پیچ‌ها، با تنظیم نیروی ترمز در هر چرخ، مانع از خارج‌شدن خودرو از مسیر حرکتش شود. ایکس‌تریل‌های 2016 و 2017 بازار ایران، همگی دارای 2 گرمکن بوده و 3 رادار (تشخیص اشیا متحرک+نقطه کور+تغییرلاین) هستند.

توضیحات تکمیلی

وزن 1588 کیلوگرم
ابعاد 4640 × 1820 × 1715 میلی‌متر
قدرت موتور

1 دیدگاه برای نیسان ایکس تریل

  1. Avatar for mastermind

    ایلیا صالحی

    بهترین شاسی بلند دنیاست

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 دیدگاه برای نیسان ایکس تریل

  1. Avatar for mastermind

    ایلیا صالحی

    بهترین شاسی بلند دنیاست

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *