پلتفرم MQB گروه فولکس واگن

آشنایی با پلتفرم MQB گروه فولکس واگن

پلتفرم MQB گروه فولکس واگن، استراتژی این شرکت برای ساخت طراحی مشترک ماژولار خودروهای عرضی، موتور جلو، طرح دیفرانسیل جلو (موتور جلو، طرح چهار چرخ متحرک) است. پلتفرم MQB گروه فولکس واگن اولین بار در فولکس واگن گلف Mk7 در اواخر سال 2012 معرفی شد.

فولکس واگن تقریباً 8 میلیارد دلار برای توسعه این پلتفرم جدید و خودروهایی که از آن استفاده می کنند هزینه کرد. این پلتفرم زیربنای طیف وسیعی از خودروها از کلاس سوپرمینی تا کلاس SUV سایز متوسط است. MQB به فولکس واگن اجازه می دهد تا هر یک از خودروهای خود را بر اساس این پلتفرم در تمام کارخانه های آماده MQB خود مونتاژ کند.

این پلتفرم به گروه فولکس واگن اجازه می دهد تا در صورت نیاز، تولید را بین کارخانه های مختلف خود تغییر دهد. با شروع در سال 2012، گروه فولکس واگن این استراتژی را تحت نام رمز MQB، که مخفف Modularer Querbaukasten است، به بازار عرضه کرد، که از آلمانی به “مجموعه ابزار عرضی مدولار” یا “ماتریس عرضی مدولار” ترجمه می شود.

پلتفرم MQB گروه فولکس واگن یک استراتژی در برنامه کلی MB (Modularer Baukasten یا ماتریس مدولار) VW است که همچنین شامل استراتژی مشابه MLB برای وسایل نقلیه با جهت موتور طولی است.

MQB فقط به عنوان یک پلتفرم نیست، بلکه سیستمی است برای معرفی عقلانیت به پلتفرم های مختلف که دارای موتورهای عرضی هستند، صرف نظر از ده پیکربندی بدنه ای که این شرکت برای هر یک از یازده برند خودروی خود تولید می کند.

بنابراین MQB یک “ماتریس” هسته ای از اجزا را در طیف گسترده ای از پلتفرم ها هماهنگ می کند – به عنوان مثال، به اشتراک گذاشتن یک هسته مشترک نصب شده روی موتور برای همه پیشرانه ها (به عنوان مثال، بنزین، دیزل، گاز طبیعی، هیبریدی و صرفاً الکتریکی) و همچنین وزن را کاهش می دهد. این مفهوم به مدل‌های مختلف اجازه می‌دهد در یک کارخانه تولید شوند و در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

اولریش هاکنبرگ، رئیس تحقیق و توسعه فولکس واگن (رئیس توسعه آئودی تا سال 2015)، MQB را یک “سلاح استراتژیک” نامید.

پلتفرم MQB گروه فولکس واگن

مدل های MQB از سوپرمینی گرفته تا خودروهای خانوادگی بزرگ را شامل می شود. معماری MQB جایگزین پلتفرم های PQ25، PQ35 و PQ46 می شود. همه خودروهای MQB با وجود فاصله بین دو محور، مسیر و ابعاد خارجی، محور جلو، جعبه پدال و موقعیت موتور یکسانی دارند.

خودرو هایی که از نسل اول پلتفرم MQB استفاده کردند:

پلتفرم MQB “نسل اول” زیربنای وسایل نقلیه مختلف از سگمنت C به بالا است.

پلتفرم MQB گروه فولکس واگن

خودرو هایی که از نسل دوم پلتفرم MQB استفاده کردند:

MQB “نسل دوم” در سال 2016 معرفی شد که همچنین سه نوع مختلف از پلتفرم را که بر اساس اندازه/بخش گروه بندی شده اند، معرفی می کند. معرفی رده MQB A0 این پلتفرم را قادر می سازد تا در وسایل نقلیه کوچکتر و ارزانتر در بخش B مورد استفاده قرار گیرد.

نسخه MQB A0:

 

نسخه MQB A0 IN:

یک نسخه ارزان قیمت از پلتفرم A0 برای بازار هند در سال 2019 معرفی شد و برای وسایل نقلیه عرضه شده از سال 2021 استفاده شد.

نسخه MQB A1:

  • Jetta VS5 (2019–present)
  • SEAT Ateca (2016–present)
  • Škoda Karoq (2017–present)
  • Volkswagen Bora Mk4 (2018–present)
  • Volkswagen Jetta/Sagitar/Vento Mk7 (2018–present)
  • Volkswagen Lavida Mk3 (2018–present)
  • Volkswagen T-Roc (2017–present)
  • T-Roc Cabriolet (2020–present)
  • Volkswagen Taos/Tharu (2018–present)

نسخه MQB A2:

نسخه MQB Evo: 

 

امیدواریم مقاله پلتفرم MQB گروه فولکس واگن برای شما مفید بوده باشد. ما بی صبرانه منتظر خواندن نظرات سبزتان هستیم.

تهیه و ترجمه: زاورمگ

آخرین بروزرسانی مقاله: فوریه 2024

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *