تویین شارژر

تویین شارژر یا شارژر دوقلو چیست؟

تویین شارژر (Twincharger) موتوری است که شامل هر دو تجهیز «سوپرشارژ» و «توربوشارژ» باشد.

شارژر دوقلو به یک سیستم القایی اجباری ترکیبی اشاره دارد که در برخی از موتورهای احتراق داخلی استفاده می شود. این ترکیبی از یک توربوشارژر اگزوز و یک سوپرشارژر مکانیکی است که هر کدام نقاط ضعف دیگری را کاهش می‌دهند. شارژ دوقلو به آرایش توربوی دوقلو یا تویین توربو اشاره نمی کند، بلکه به مجموعه ای گفته می شود که در آن از دو نوع کمپرسور مختلف (به جای تنها توربوشارژر) استفاده می شود.تویین شارژر

یک سوپرشارژر مکانیکی واکنش استثنایی و عملکرد دور کم را ارائه می‌دهد، زیرا به فشار منیفولد اگزوز متکی نیست (با فرض اینکه یک طراحی با جابجایی مثبت است، مانند Roots-type یا دو پیچ، بر خلاف سوپرشارژر گریز از مرکز، که تقویت قابل توجهی در محدوده دور پایین‌تر ارائه نمی‌دهد، اما به دلیل افزایش بار انگلی، کارایی کمتری نسبت به توربوشارژر دارد.

یک توربوشارژر با اندازه ای که حجم زیادی از هوا را جابجا می کند، به آرامی به ورودی دریچه گاز پاسخ می دهد، در حالی که یک توربوشارژر کوچکتر و پاسخگوتر ممکن است فشار تقویت کافی را در محدوده دور بالای موتور ارائه نکند.

زمان تاخیر غیرقابل قبول بومی یک توربوشارژر بزرگ به طور موثری زمانی که با یک سوپرشارژر ترکیب می‌شود خنثی می‌شود، که تمایل دارد فشار تقویت قابل توجهی را در پاسخ به ورودی دریچه گاز بسیار سریع‌تر ایجاد کند، و نتیجه نهایی یک باند قدرت بدون تاخیر با گشتاور بالا در سرعت‌های پایین‌تر موتور است و افزایش قدرت در انتهای بالایی.

بنابراین شارژ دوقلو برای موتورهای با جابجایی کوچک (مانند 1.4TSI فولکس‌واگن)، به‌ویژه موتورهایی که محدوده دور در دقیقه عملیاتی زیادی دارند، مطلوب است، زیرا آنها می‌توانند از یک باند گشتاور مصنوعی در یک محدوده سرعت بزرگ استفاده کنند.

توئین شارژر

انواع تویین شارژر:

یک سیستم دارای دو شارژر، سوپرشارژر و توربوشارژر را در یک آرایش مکمل ترکیب می‌کند، با این هدف که مزیت یکی از کمپرسورها برای جبران معایب کمپرسور دیگر باشد. دو نوع متداول سیستم شارژر دوقلو وجود دارد: سری و موازی.

تویین شارژر در خودرو:

مفهوم شارژ دوقلو برای اولین بار توسط لانچیا در سال 1985 در خودروی رالی لانچیا دلتا S4 گروه B و همتای قانونی آن، دلتا اس 4 استرادیل، مورد استفاده قرار گرفت. این ایده همچنین با موفقیت در خودروهای جاده ای تولید شده توسط نیسان با سوپر توربو مارس اقتباس شد. علاوه بر این، چندین شرکت کیت های شارژر دوقلو برای خودروهایی مانند سوبارو ایمپرزا WRX، مینی کوپر S، فورد موستانگ (ماستنگ) و تویوتا MR2 تولید کرده اند.

فولکس واگن 1.4 TSI یک موتور 1400 سی‌سی است – که توسط خودروهای متعدد گروه فولکس‌واگن استفاده می‌شود – که هم از توربوشارژر و هم سوپرشارژر استفاده می‌کند و با هشت درجه قدرت در دسترس است.

معایب:

نقطه ضعف اصلی دو شارژر پیچیدگی و هزینه قطعات است. معمولاً برای ارائه پاسخ قابل قبول، روان بودن تحویل توان و افزایش توان کافی در یک سیستم تک کمپرسور، باید از کنترل های الکترونیکی ویا مکانیکی گران قیمت استفاده شود. در موتورهای جرقه زنی، اگر سوپرشارژر سطوح بوست بالایی را تولید کند، باید از نسبت تراکم پایین نیز استفاده شود که برخی از مزایای راندمان موتورهای کم جابجایی را نفی می کند.

 

 

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. ما بی صبرانه منتظر خواندن نظرات سبزتان هستیم.

تهیه، تدوین و ترحمه: تیم زاورمگ

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *