آلفرد بوچی، مهندس مکانیک سوئیسی
آلفرد بوچی (Alfred Buchi) زاده ۱۱ ژوئیه ۱۸۷۹ – درگذشته ۲۷ اکتبر ۱۹۵۹، مهندس و مخترع سوئیسی بود. او بیشتر به عنوان مخترع توربوشارژ شناخته می شد.
بوچی در 11 ژوئیه 1879 در وینترتور سوئیس به دنیا آمد و در آنجا و در لودویگشافن بزرگ شد. او پسر یوهان بوچی، مدیر اجرایی شرکت مهندسی صنایع و تولید سوئیس سولزر بود. او موقعیت خوبی برای دنبال کردن رشته ای مشابه داشت و در نهایت در نتیجه اختراعات خود به شهرت رسید. در سال 1899 به عنوان دانشجوی مهندسی ماشین در موسسه فدرال پلیتکنیک (ETH) در زوریخ ثبتنام کرد و در سال 1903 مدرک گرفت.
از آنجا در بلژیک و انگلیس به تمرین مهندسی پرداخت و سپس در سال 1908 به سوئیس (وتزیکون) بازگشت.
بوچی در سالهای اولیهاش در خارج از سوئیس، شیفته چالش بهبود راندمان موتور احتراقی در رابطه با اتلاف حرارت اگزوز شد. موتورهای اتومبیل های مسابقه ای در دهه 1930 شروع به استفاده از توربوشارژ کردند و این فناوری در اواخر دهه به خودروهای تجاری رسید. در سال 1938، Saurer در سوئیس اولین موتور کامیون را برای استفاده از توربوشارژ تولید کرد.
توربو شارژر توسط مهندس مکانیک سوئیسی آلفرد بوچی، اختراع و مورد استفاده قرار گرفت. اصلیترین چالش برای اختراع توربوشارژر، تولید موتورهایی با ابعاد کوچک و وزن کمتر با قدرت بیشتر بود. بدین منظور توربینی ساخته شد تا انرژی (تلفشده) حاصل از خروج دود از اگزوز را به صورت بهینه بهکار بگیرد.
علاوه بر این ، با آمدن سیستم vvt روی خودرو ، ترکیب توربو با vvt باعث قویتر شدن خودرو می گردد.
بهکارگیری سامانه توربوشارژر به پایان سده ۱۹ میلادی بازمیگردد. نخستین نمونههای مجهز به این فناوری توسط گوتلیب دایملر (Gottlieb Daimler) به کار گرفته شدند. نخستین سامانه توربوشارژر نیز توسط مهندس سوییسی آلفرد بوچی (Alfred Buchi) در دهه 1900 اختراع شد. اما نخستین بهکارگیری این سامانه در دهه 1920 میلادی و در موتورهای 12 سیلندر خورجینی هواپیماها اتفاق افتاد.
در سال 1938 به بوچی دکترای افتخاری از ETH زوریخ اعطا شد.
در تابستان 2012، شهر وینترتور با افتتاح جاده “راه آلفرد بوچی” در Neuwiesenquartier، مخترع و پیشگام را جشن گرفت.
بوچی در 27 اکتبر 1959 درگذشت و در گورستان روزنبرگ وینترتور به خاک سپرده شد.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. ما بی صبرانه منتظر خواندن نظرات سبزتان هستیم.
تهیه، تدوین و ترحمه: تیم زاورمگ
بدون دیدگاه