دنا پلاس 5دنده توربو

(4 بررسی مشتری)

دنا پلاس 5دنده توربو خودرویی که تولید آن از اواسط سال 96 آغاز شد اما اولین سری آن در سال 97 بدست مشتریانش رسید. به لحاظ فنی، تفاوت پلاس توربو با پلاس معمولی مانند تفاوت سورن توربو با سورن معمولی است؛ یعنی ایران خودرو فقط سیستم توربوشارژ را به پیشرانه EF7 این خودرو افزوده و چندین تغییر فنی جزیی در آن اعمال کرده. البته به لحاظ تجهیزات ظاهری نیز دنا پلاس توربو با چندین ویژگی متفاوت‌تر به تولید رسیده است مثل: رینگ بزرگتر با طراحی جدید، فرمان چرمی با دوخت قرمز، زیرپایی موکتی با طرح توربو و نوار قرمز رنگ و سر دنده جدید.

[chartprice]
مقایسه

دنا پلاس 5دنده توربو

بیش از سه دهه از معرفی پژو 405 به بازار جهانی میگذرد اما در طول این سالها ایران خودرو هرگز دست از سر این پلتفرم بر نداشته و ضمن حفظ محصول اصلی یعنی 405 ، همواره سعی نمود تا در مسیر ارتقاء و توسعه این پلتفرم در قالب انواع و اقسام خودروها گام بردارد که در این بین با تجربه‌های موفق و ناموفقی روبرو شده است.

در میان تمامی این ماجراجویی‌ها، میتوان از ماشین دنا به عنوان یکی از تجربه‌های موفق ایران خودرو در زمینه به روزرسانی این پلتفرم پیر یاد کرد چراکه این ماشین حداقل در بازار محدود ما توانسته همچنان طرفدران خاص خود را حفظ کند و در برابر رقبای خوش آب و رنگ‌تر چینی تا حد زیادی مقاومت نماید. البته درست است که علت اصلی فروش مناسب دنا نسبت به چینی‌ها، به موارد غیر فنی مثل دسترسی ساده به قطعات و گستردگی شبکه خدماتی و بازار دست دوم عالی مربوط میشود اما در هر صورت نمیتوان منکر این واقعیت شد که دنا در قیاس با پروژه‌‌‌‌هائی نظیر RD ، ROA، آریسان و GLi در مجموع محصول قابل احترام تری از کار درآمده و با طراحی نسبتاً خوب و امکانات کافی حرف هایی برای گفتن دارد. دنا پلاس هم به نوعی نمونه فیس لیفت شده دنا ساده محسوب میشود، هرچند برخلاف عرف جهانی این فیس لیفت نه به عنوان جایگزین مدل قبلی بلکه در قالب یک ماشین متفاوت و بصورت موازی با دنا ساده به بازارمان عرضه شده است.

از مهم ترین تغییرات دنا پلاس نسبت به نمونه ساده میتوان به مواردی مثل به روز رسانی طراحی خط شانه کناری و گرافیک داخلی چراغها و تغییراتی در جلوپنجره و چند قسمت دیگر بهمراه نصب چند آپشن اضافه اشاره کرد که هر چند اقداماتی موثر در جهت پیشرفت دنا بوده‌اند اما هرگز نتوانستند هزینه بازطراحی وحشتناک پروژه فیس لیفت را توجیه نمایند. البته اخیراً دنا پلاس توربو نیز معرفی شده که از نظر توان پیشرانه بسیار قوی تر است.

بررسی دنا پلاس 5دنده توربو:

دنا پلاس 5دنده توربو نسخه فیس لیفت شده دنا است و دنا نیز بر روی پلتفرم سمند توسعه یافته که خود سمند هم به نوعی فرزند پژو 405 محسوب میشود؛ پس میتوان دنا پلاس را جزء نوادگان پژو 405 دانست که این خیلی نا امید کننده است چراکه پلتفرم 405 در دهه چهلم زندگی خود به سر میبرد و سالها با مهندسی روز جهان فاصله دارد. اما این هم بی انصافی است که بخواهیم دنا را همان 405 بزک شده بدانیم چراکه این محصول در طول این سالها بارها مورد بازنگری فنی و مهندسی قرار گرفته و از نظر ایمنی و کارایی دست خوش اصلاحات اساسی شده است.

جدا از مواردی مثل الیاژ مورد استفاده که با چشم قابل مشاهده نیستند، پیشرفت های زیادی در بدنه و کابین این محصول ایجاد شده و حالا دنا پلاس با داشتن طراحی مدرن‌تر و آپشن‌های اضافه به محصولی امن‌تر و زیباتر از جد بزرگش تبدیل شده است. اما آیا این تغییرات برای رقابت با خودروهای روز حاضر در کلاس جهانی حتی از نوع اقتصادی و چینی کافی بوده؟! پاسخ قطعاً منفی است؛ برای همین حتی نسخه توربو اتوماتیک دنا پلاس که بهترین و کامل‌ترین نمونه از این محصول به حساب می‌آید هم قادر نیست با یک خودرو معمولی چینی نظیر چری آریزو 5 رقابت نماید.

داخل دنا پلاس:

دنا پلاس 5دنده توربو

با ورود به داخل کابین دنا پلاس با همان طراحی داشبورد و تم کلی اتاق دنا معمولی روبرو میشوید. فضای کلی کابین هرچند جدید نیست اما به راحتی نمره قبولی را دریافت میکند. از جمله مزیت های کابین دنا میتوان به طراحی جذاب نشانگرهای پشت آمپر و کنسول میانی که با الهام از هیوندای سوناتا YF طراحی شده، اشاره کرد. غربیلک چهار شاخه فرمان نیز با وجود زمختی نسبی، به واسطه وجود کلیدهای کنترلی تا حدودی مدرن به نظر میرسد و استفاده از طرح چوب در کابین، توانسته به گرم شدن فضای داخلی کمک نماید. البته در میان تمامی این نکات مثبت باید گفت که متریال استفاده شده در داشبورد و تودری‌های دنا از سطح کیفیت متوسطی برخوردارند و ارگونومی برخی قسمت‌ها “مثل کلیدهای تنظیم صندلی‌های جلو” با حالت ایده آل فاصله دارند.

در خصوص فضا سازی هم علیرغم اینکه به واسطه تغییر در ضخامت سقف (برای نصب سانروف)، کابین دنا پلاس اندکی از سمند و 405 کوچک تر شده اما همچنان برای یک خانواده عادی جای کافی را در اختیار قرار میدهد و محفظه صندوق عقب نیز کارآمد می‌باشد.

طراحی دنا پلاس:

ماشین دنا به خودی خود طراحی قابل قبولی داشت و با دماغه خشن و خطوط تند و تیز بکار رفته توانسته بود سلیقه ایرانی را تا حدودی راضی نگاه دارد و به نوعی خودش را تافته‌ای جدابافته از سمند جا بزند؛ اما مدتی پس از عرضه موفقیت‌آمیز دنا، گروه ایران خودرو تصمیم به بازنگری برخی قسمت‌ها از جمله نیم رخ کناری گرفت. در محصول جدید که با نام پلاس به بازار معرفی شد خط شانه ساده کناری که دقیقاً مشابه سمند بود جای خود را به خطی جسورانه و جذاب داد. همچنین گرافیک داخلی چراغها بهبود چشم گیری را تجربه کردند و قسمت‌هایی مثل لچکی عقب و جلوپنجره دست خوش تغییرات کوچکی شدند.

مشخصات دنا پلاس:

دنا پلاس 5دنده توربو همان موتور به اصطلاح ملی EF7 را در سینه دارد. پیشرانه ای که هرچند به کمک تعداد سوپاپ‌های بیشتر و سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ (CVVT) در دورهای بالاتر تنفس بهتری نسبت به موتور قدیمی‌ ایران خودرو یعنی XU7 ارائه میکند اما همچنان از نظر مصرف سوخت و پرفورمنس با موتورهای روز جهان فاصله زیادی دارد. بخصوص که دستیابی به نقطه اوج گشتاور در این نوع موتور نسبت به مدل قدیمی XU7 در دور بالاتری بدست می‌آید و در نتیجه حداقل در نسخه بنزینی، بخشی از برتریهای این انجین در عمل خنثی می‌گردد. البته خبر خوب این است که اکثر مشکلات اولیه پیشرانه EF7 که شامل خرابی‌های غیر معمول و روغن ریزی میشد در نسخه‌های جدید رفع شده و عملکرد کلی هم تا حدودی نرم‌تر از موتورهای قدیمی 8 سوپاپ است.

همچنین وظیفه انتقال قدرت دنا پلاس بر عهده یک جعبه دنده 5 سرعته دستی است که نیروی تولیدی را به چرخ های جلویی منتقل میکند.
البته برای علاقه مندان به شتاب و سرعت نسخه توربو دنده‌ای و برای آنهایی که به دنبال رفاه و آسایش بیشتر هستند نمونه توربو اتوماتیک دنا قابل خریداری است که آن دو مدل قیمت به مراتب بالاتری نسبت به خودرو مورد بحث دارند. اما اگر قصد پرداخت هزینه اضافه را ندارید میتوانم به شما اطمینان بدهم که همین نسخه ساده با موتور EF7 تنفس طبیعی و گیربکس دنده‌ای هم در اکثر مواقع به نیازهای معمول شما پاسخ معقول را خواهد داد و اگر قصد ماجراجویی خاصی نداشته باشید از نظر شتاب و کشش کارتان را راه می اندازد.

  • گیربکس اتوماتیک 6 دنده با قابلیت تعویض دنده دستی تیپترونیک
  • به کارگیری موتور توربو شارژ
  • فرمان برقی برای فرمان‌پذیری بهتر
  • سیستم تعلیق جدید جلو شامل: رام، اکسل جلو، کمک فنرها، سیستم ترمز دیسکی و غیره
  • طراحی جدید دسته موتورها برای افزایش و بهبود عملکرد موتور
  • سیستم اگزوز جدید
  • تغییر سر شاسی
  • بهبود سیستم تعلیق جلو برای افزایش راحتی خودرو
  • کاهش وزن خودرو برای کاهش مصرف سوخت
  • تغییر طراحی رام (رام قطعه‌ای فلزی است و از زیر به دو سر شاسی متصل می‌شود.)
  • بازنگری و بهبود در کلیه دسته سیم‌ها
  • بهبود در سیستم پدال شامل: کاسه پدال و پدال ترمز برای افزایش ایمنی خودرو
  • بهبود سیستم انتقال قدرت شامل: بهبود در پلوس‌های چپ و راست
  • بهبود در سیستم هوارسانی توربو شارژ
  • ارتقای ظاهر جلو آمپر مطابق با خواست مشتریان
  • بهبود فناوری سیستم تعویض دنده اتوماتیک
  • ارتقای سیستم مدیریت موتور (EMS)

 

توضیحات تکمیلی

وزن 1334 کیلوگرم
ابعاد 4559 × 1944 × 1460 میلی‌متر
کیسه هوا

سیستم ترمز

,

حجم موتور

شتاب

قدرت موتور

کروز کنترل

نمایشگر

جعبه دنده

سقف

سرعت

گشتاور

4 دیدگاه برای دنا پلاس 5دنده توربو

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دنا پلاس 5دنده توربو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 دیدگاه برای دنا پلاس 5دنده توربو

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “دنا پلاس 5دنده توربو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *