پورشه ماکان توربو 2020
هیچچیزی در ظاهر پورشه ماکان مانع این نمیشود که شما به این زیبایی اعتراف کنید. ماکان یک خودروی 5در است. برخی طراحی آن را یک نمونهبرداری محسوس از آئودی Q5 میدانند. با توجه به رد پای برجسته فولکسواگن در طراحی هردوی این خودروها شاید نکتهی نادرستی نباشد اما درهرصورت خروجی کار جای نقدی باقی نمیگذارد. برخی از المانهای موردعلاقه پورشه در این خودرو نیز به زیبایی تمام بهکار گرفتهشده است. طراحیهای پورشه همیشه فارغ از زیادهرویها و افراطهای بیدلیل است.
هر دو نسخه از پورشه ماکان قبلاً توربوشارژ بودند اما این نسخهی توربو است. بدین معنی که بهجای پیشرانهی ۳ لیتری خورجینی 6 سیلندر موجود در نسخهی S ماکان، از پیشرانهی ۲/۹ لیتری خورجینی ۶ سیلندر مجهز به توربوشارژر قرض گرفته شده از پورشه پانامرا و کاین بهره میبرد. اگرچه حجم پیشرانه کاهش یافته است، اما قدرت آن از ۳۴۸ به ۴۳۵ اسببخار افزایش مییابد. گشتاور نیز از ۴۸۰ نیوتنمتر به ۵۵۰ نیوتنمتر میرسد که بسیار درخورتوجه است. قدرت اضافی بهمعنای عملکرد بیشتر و بهتر خواهد بود و پورشه ماکان توربو با بسته سفارشی اسپرت کرونو (Sport Chrono) در ۴/۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت میرسد و میتواند تا بیشینه سرعت ۲۷۰ کیلومتربرساعت نیز حرکت کند. جعبهدندهی هفت سرعته دو کلاچه، قدرت خروجی پیشرانه را به سیستم استاندارد تمام چرخ محرک مجهز به قابلیت مدیریت کشش پورشه منتقل میکند.
در بخش عقب خودرو نیز پورشه از چراغهای کشیده و صاف استفاده کرده است. این نوع در دیگر مدلها همچون پورشه کائن و پورشه پانامرا را نیز استفادهشده است. این چراغها در نمونههای اولی جدا از هم بود اما بعد از فیسلیفت با یک خط طولی به هم متصل شد. سقف پورشه ماکان از نوع پاناروما است که اخیراً بسیار موردتوجه خریداران قرارگرفته است. در کل طراحی ماکان رضایتبخش است و ایراد خاصی به آن وارد نیست.
کابین زیبا و لوکس پورشه ماکان توربو:
پورشه ماکان توربو مشخصات فوقالعادهای در کابین دارد. اگر جزو افرادی هستید که نمای داخل کابین خودرو هم بهاندازهی ظاهر بدنه برای شما اهمیت دارد، یکی از خودروهایی که میتواند رضایت شمارا کسب کند ماکان است. بیایید کمی جزئیتر به بررسی پورشه ماکان در قسمت کابین بپردازیم. استفاده بسیار زیاد از دکمههای کنترلی در تمام محیط اطراف راننده و بیش از همه در اطراف دستهدنده، حس خاص بودن این خودرو را منتقل میکند.
کلیدهای کنترلر پنجرهها نیز روی دستهی در داخلی تعبیهشده است. بیشتر حس میکنید در کابین هواپیما نشستهاید تا یک خودرو. جایگاه استارت هم طبق علاقه پورشه در سمت چپ فرمان قرارگرفته است. روکش صندلیها از جنس چرم آلکانتراست. صندلیهای جلو به فرم 14 حالته برقی همراه با حافظه طراحیشده است و در نوع سفارشی به 18 حالته اسپرت هم قابل ارتقا است. صندلیهای عقب تاشو هستند. مشکل کمبود فضای جلوی صندلیهای عقب تا حدودی در پورشه ماکان هم وجود دارد. مانیتور میان داشبورد در ابعاد 7 اینچی در نظر گرفتهشده است. مانیتورهای 10 اینچی سرنشین عقب هم بهصورت سفارشی در نظر گرفتهشده است. یک ساعت آنالوگ خاص و جذاب نیز در فضای بالای نمایشگر قرارگرفته است. کابین ماکان بدون شک از تمام اجزای خودرو لوکستر و جذابتر است.
سیستم تعلیق قابل تنظیم بادی برای ماکان توربو ۲۰۲۰ در دسترس است (دارای پیستونهای بهینهشده و کمکفنرهای هیدرولیکی جدید)، در حالی که سیستم توزیع گشتاور پورشه پلاس (Porsche Torque Vectoring Plus) و ترمزهای کربن سرامیکی نیز وجود دارد. نسخهی توربو برخلاف سایر مدلهای پورشه ماکان، از ترمزهای با سطح کاملاً پوشیده بهره میبرد که دارای روکش کاربید تنگستن است و بهگفتهی مسئولان پورشه تا ۹۰ درصد گرد و غبار را کاهش میدهد و باعث افزایش پاسخگویی ترمز و کاهش سایش میشود.
سرعت و قدرت دلیل خوبی برای خرید پورشه ماکان توربو ۲۰۲۰ است، اما برخی تغییرات در ظاهر این کراساور نیز وجود دارد. در جلو سپر جذابتری وجود دارد که برای تغذیهی هوای پیشرانهی جدید مناسبتر به نظر میرسد؛ در حالی که بال کوچک جدید در قسمت عقب، ظاهر بهتری به ماکان توربو اضافه میکند. رینگهای ۲۰ اینچی بهعنوان امکانات استاندارد ارائه خواهند شد، در حالی که برخی المانهای ظاهری تیپ اسپرت دیزاین (Sport Design) در رکابهای جانبی نیز وجود دارند.
امکانات بیشمار پورشه ماکان
آپشنهای پورشه ماکان آنقدر زیاد است که برای شرح هریک، مقالهای جداگانه لازم است ولی برای شرح مختصر امکانات این سوپر لوکس آلمانی به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- کروز کنترل
- کنترل ایستایی در سربالایی
- کنترل سرعت در سرپایینی ها
- رانندگی سه حالته
- سنسور جلو و سنسور عقب
- سنسور باران
- سنسور فشار باد تایر
- رادار نقطه کور سفارشی
- رادار تغییر لاین سفارشی
- رادار تصادف جلو سفارشی
- ترمز پارک برقی
- ترمز ضد قفل
- توزیع نیرو ترمز
- دی لایت
- اتو لایت
- چراغ چرخشی
- چراغ شور
- چراغ جلو بای زنون
- پدال شیفتر
- گرمکن فرمان سفارشی
- تریم چوب فرمان سفارشی
- 10 اسپیکر 150 وات
- نویگیشن
- دوربین عقب و جلو و 360 درجه
- 8 ایربگ
- تهویه دوگانه وکنترل رطوبت اتومات
- گرم کن صندلی عقب و جلو
- سرد کن صندلی جلو
- ایزوفیکس صندلی
- صندوق برقی جک دار
- اینه عقب الکتروکرومیک
- …
پورشه ماکان در بازار ایران:
پورشه را میتوان یکی از بازندگان بزرگ وضع قانون منع واردات خودروهای بالای 2500 سیسی دانست؛ قانونی که در سال 2014 اجرایی شد. در آن زمان، تمامی محصولات این خودروساز، پیشرانههای حجیم 6 یا 8 سیلندر داشتند و مشمول این قانون بودند. اما پس از معرفی ماکان با پیشرانه 2.0 لیتری توربو در سال 2014، شانس بازگشت این برند به کشورمان فراهم شد و در نهایت از اواخر سال 2015 شاهد ورود اولین سری ماکان به کشورمان بودیم.
ماکان را میتوان تنها کراساور جمع و جور ایران دانست که از بالاترین سطح تجمل، عملکرد و راحتی کابین برخوردار است. ماکان با انبوهی از آپشنها متنوع به بازار ایران قدم گذاشته و به همین دلیل باید در نسخههای فولش، چندین آپشن مهم را چک کنید مثل چراغهای هوشمند تمام LED که پورشه به آنها PDLS PLUS میگوید، سیستم صوتی Burmester، صندلی 18 حالته برقی، سقف جیر، پنج گرمکن (جلو+عقب+فرمان)، چهار رادار (جلو+کروز هوشمند+تغییرلاین+نقطه کور)، رینگ 21 اینچ و کرنوگراف داشبورد. نکته بسیار مهمتر اینکه مدلهای فول ماکان، اصطلاحا به 9 کلید معروفند چراکه در کنسول مرکزی آنها و درست در پایین اهرم دنده، 9 کلید مختلف دارند که عبارتند از: دکمههای اسپرت و اسپرت پلاس (برای تنظیم همزمان حساسیت فرمان، پدال گاز، گیربکس و تعلیق)، دکمه تعلیق هوشمند یا PASM (با سه حالت کامفورت+اسپرت+اسپرت پلاس)، دکمه تنظیم ارتفاع (کاهش ارتفاع تعلیق به میزان 10 میلیمتر)، دکمه کنترل پایداری (ESP)، دکمه آفرود (برای مسیرهای شنی، برفی و یخی)، دکمه ماندن در لاین (کنترل فرمان خودرو برای ماندن بین دولاین)، دکمه اگزوز اسپرت، دکمه استارت استاپ انجین.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.