تیبا پلاس صندوقدار
سایپا تیبا پلاس یا همان تیبا آپشنال، عضو جدید خانواده سایپاست که در بهار 1399 نسخه هاچبکش و در تابستان 1399 نیز نسخه صندوقدارش به بازار آمد. سایپا با اندکی تغییرات ظاهری و اضافه کردن آپشن های بیشتر، توانسته بازار تیبا و تیبا 2 را دوباره گرم و مشتریپسند کند.
طراحی بدنه:
بدنه این خودرو، توسط استودیو طراحی ایتال دیزاین در کشور ایتالیا انجام شدهاست. طرح داخل این خودرو نیز تلفیقی از طرح تندر90، کیا ریو و پراید است. زههای غیر همرنگ با بدنه خودرو، دستگیرههای پلاستیکی برای درها و البته قرارگیری راهنما بیرون از بدنه خودرو از ویژگیهای این طراحی است. نسخه هاچبک این خودرو به عنوان تیبا 2 شناخته می شود. تمام امکانات و مشخصات دو نسخه سدان و هاچ بک تیبا مشابه یکدیگر است.
تعلیق:
سامانه تعلیق جلو تیبا از گونه مک فرسون و کاملاً مشابه ریو است. این سامانه نسبت به تعلیق پراید از پایداری و عملکرد بهتری برخودار است و بر خلاف پراید، میل موج گیر و میل کششی به صورت مستقل از هم میباشند. قطعات زیادی از تعلیق و اکسل جلو تیبا با ریو مشترک است که از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک فنرها (Dampers)
- اتصالات لاستیکی و بوشهای تعلیق (Rubber Mountings and Bushes)
- طبق (Control Arm)
- توپی (Hub)
- بلبرینگها (Bearings)
- رینگ و تایر (wheel and Tires)
- میله کششی (Tension Rod)
قطعاتی از تعلیق تیبا نیز کاملاً شبیه ریو است؛ اما به دلیل تفاوت جزئی امکان جایگزینی با یکدیگر را ندارند که از این جمله میتوان موارد زیر را نام برد:
- میل موج گیر (Stabilizer)
- سگدست (knuckle)
- فنر (Coil Spring)
سامانه تعلیق و اکسل عقب نیز از نوع میله پیچشی نیمه مستقل semi-independent و مشابه اکسل عقب خودروهای تندر، دوو سیلو، پراید و ریو است؛ ضمن اینکه قطعات ریو در بخشهایی از سیستم تعلیق تیبا دیده میشود.
موتور و گیربکس:
در بخش موتور و گیربکس، این خودرو تماماً مدیون پراید است.
موتور این خودرو، تقویت شده موتور پراید در شرکت FEV آلمان (که ساخت موتور خودرو سمند و دنا (ایافسون) را نیز در کارنامه خود دارد) است. با همکاری این شرکت، حجم موتور پراید از ۱۳۰۰ سی سی به ۱۵۰۰ سی سی و نسبت تراکم آن، از ۸/۵ به ۹/۷ افزایش یافتهاست و حداکثر توان آن به ۸۷ اسب بخار رسیدهاست که توان خروجی پایینی برای یک موتور ۱۵۰۰ سی سی است. این موتور توانستهاست استاندارد آلایندگی یورو ۴ را از آن خود کند. اما پس از تقویت موتور، سامانه انتقال قدرت پراید، توان مقاومت در برابر نیروی جدید موتور را نداشت؛ بنابراین، دنده دو گیربکس پراید را تغییر و فنر کلاچ را تقویت کردند. به همین دلیل سامانه کلاچ آن از پراید سفتتر است.
سامانه ترمز
سامانه ترمز این خودرو مشابه سامانه ترمز ریو است که در این زمینه نیز از شرکت بوش آلمان کمک گرفته شدهاست.
تیپهای مختلف:
تیبا از سوی سایپا در سه مدل SX و EX و پلاس تولید میگردد؛ که امکانات تیپ EX نسبت به SX بیشتر است.
تفاوت تیپها:
اما اگر میخواهید بدانید که دقیقا، تیبا صندوقدار پلاس، چه آپشنهایی بیشتر از تیبا صندوقدار SX دارد، باید به این موارد اشاره کنیم:
- جلوپنجره با قاب استیل
- قاب استیل در بالای جاپلاکی عقب
- سپر دو رنگ
- آینه جانبی جدید (مشابه ساینا و کوییک)
- تنظیم برقی آینه
- روکش چرم صندلیها
- سنسور عقب
- شیشیه بالابر برقی عقب
- شیشه دودی عقب
- برچسب گرافیکی Plus روی بدنه
- کفپوش سه بعدی برای کابین و صندوق
- مانیتور لمسی
- دوربین عقب
- بلوتوث
- دزدگیر جدید
- ایزوفیکس صندلی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.