تفاوت کلاس خودروهای بدون سقف

تفاوت کلاس خودروهای بدون سقف (روداستر، کابریولت و اسپایدر) چیست؟

در بین خودروهای موجود در بازارخودروهایی وجود دارند که یا سقف ندارند و یا سقف‌شان باز و بسته می شود و سرنشینان می توانند به طور مستقیم از هوای باز بیرون و تماشای آسمان لذت ببرند. در سال های نه چندان دور، باز و بسته کردن سقف به صورت دستی صورت می گرفت اما در خودروهای امروزی باز و بسته کردن سقف بصورت خودکار انجام می شود.

نام گذاری این خودروها طوری است که خواننده می تواند بدون این که از ویژگی های خودروی مورد نظر خبر داشته باشد و فقط با شنیدن کلماتی مانند رودستر (Roadster)،کانورتیبل (Convertible)، اسپایدر (Spyder) و انواع دیگر، نوع خودرو و ویژگی ظاهری آن را تشخیص دهد.

کانورتیبل (Convertible):

تمام خودرو های سقف متحرک از نوع کانورتیبل هستند و درواقع کانورتیبل دسته مادر تمام خودرو های سقف بار است که به گونه های زیر تقسیم می شوند.

بی ام و 850i سری 8

کابریولت (Cabriolet):

کابریولت هم مثل سایر اصطلاحات، خودرویی است با قابلیت سقف متحرک و اینکه چه تفاوتی با کانورتیبل دارد بطور کلی باید بگوییم بستگی دارد اهل کدام کشور باشید، معمولا در بین خودرسازان دنیا اکثراً خودروسازان آمریکایی از نام کانورتیبل برای این نوع از خودروهای خود استفاده می کنند و از سوی دیگر، خودروسازهای اروپایی از هر دو نام کانورتیبل و کابریولت برای این سری از خودروها استفاده می کنند.

گاهی از کابریو (Cabrio)، که کوتاه شده کابریولت است، نیز استفاده می شود. البته گاها دیده شده برخی کمپانی ها سعی دارند کابریولت را برای خودرویی استفاده کنند که ویژگی های اسپرت داشته باشد.

کروک (Crook):

اصطلاح کروک اگر و اما های بسیاری دارد اما بطور کلی به خودرو هایی اطلاق می شود که کانورتیبلی از نوع سافت تاپ (خودرو هایی با سقف پارچه ای و یا چرمی که درواقع نسبت به فلز نرم تر هستند) باشند. البته در ایران رایج بود که به تمام کانورتیبل ها کروک می گفتند.

اسپایدر (Spyder):

معمولا نوع اسپایدر به خودروهای سوپراسپرت دو یا تک نفره ای اختصاص دارد که چند ویژگی خاص را در ساخت خودرو رعایت کرده باشند: سقف متحرک با رویه تاشو، به طور دائم در عقب وصل شده است، وجود گیره های شیشه، ستون اصلی یکپارچه با بدنه باشد، پنجره های رول آپ، وکیوم کامل سقف.

پاگانی هوایرا

اسپیداستر (Speedster):

این نوع هم بیشتر در خودروهای اسپرت کوپ رواج دارد بطوری که شیشه جلو قابل جدا شدن است و تمرکز روی حداقل وزن است،حال برای مسابقه و یا صرفا سرعت بیشتر (به لحاظ آیرودینامیکی)، در این گونه خودرو ها ارتفاع ستون اصلی معمولا نصف خودرو های کانورتیبل عادی است و همچنین در اتومبیل های اسپیداستر بجای کیسه ای از میله ها و پایه ها و پوشش وینیل بدون پنجره، از پرده های جانبی ساخته شده از پلاستیک استفاده می شود.

 

روداستر (Roadster):

معمولا به خودرو های دو دری (کوپ و کوادکوپه) گفته می شود که سقف متحرک آن بر روی شیشه تمام عرض خودرو قرار می گیرد و از لحاظ طراحی بین اسپیداستر و کابریولت قرار دارند.

تمام خودروهای رودستر از نوع کانورتیبل و کابریولت هستند و در بعضی مواقع کروک، اما لزوماً خودروهای کانورتیبل و کابریولت نمی توانند روداستر باشند.

بی ام و Z4

تارگا (Targa):

تارگا که توسط پورشه اختراع شد، برای افزایش ایمنی و محافظت در برابر واژگونی و پایداری ساختاری در مقابل با سایر کانورتیبل ها طراحی شد، این بدان معناست که می‌توانیدخودرویی هم کاملاً محصور و هم در مواقعی روباز داشته باشید بصورتی که در صورت واژگونی بخشی در عقب خودرو قرار دارد که ارتفاع بیشتر از اتاق سرنشینان دارد و همینطور سطون های با استحکام بالا مانع از هر آسیب احتمالی می شود. در خودروهایی که طراحی تارگا دارند، بعضا باز کردن سقف خودرو به صورت دستی صورت می گیرد و بخش جداشونده، دوتکه ای است.

gts targa porsche

دراپ هد (Drop-head):

یک اصطلاح بریتانیایی برای خودرو های سدان و کوپ کانورتیبل است که بدون قاب شیشه هستند.

1967 فورد ماستنگ

 

آیا این مقاله به شناخت تفاوت کلاس خودروهای بدون سقف بشما کمک کرد؟ برای ما نظراتتون رو بنویسید.

The difference in the class of cars without a roof

تهیه و تدوین: زاورمگ

 

مقالات مرتبط:

آشنایی با تایپ های خودرو

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *