اولین خودروها با چه شرکت هایی وارد می شوند و چه برند هایی خواهند بود؟
با توجه به تصویب لایحه واردات خودرو توسط نمایندگان مجلس و تایید نهایی آن سؤالاتی ذهن مردم را درگیر کرده است که واجدین شرایط واردات خودرو چه کسانی هستند؟ و باید منتظر حضور چه برندهای در کشور باشیم؟
در این طرح، شورای رقابت به عنوان نهاد رگولاتور (تنظیمگر) در نظر گرفته شده، به نحوی که تعداد و احتمالا نوع خودروهای وارداتی را با توجه به قیمت و اثرگذاریشان بر بازار داخل، تعیین خواهد کرد. آن طور که از اظهارات مسوولان شورای رقابت برمیآید، در فرمول این شورا برای واردات، خودروهایی خاص جا خواهند داشت، خودروهایی که بتوانند به ایجاد رقابت در بازار خودروی کشور کمک کنند.
از طرفی هنوز گمانه زنی ها در نوع اجرا و پروتکل ها ادامه دارد و دقیقا مشخص نیست این راه به چه مسیری ختم شود و اینکه در ادامه این فرایند در لیست واردکنندگان چه تغییراتی رخ خوهد داد و درنهایت چه برند های مشمول واردات شوند و از همه مهم تر برای مردم این سوال است که آیا شاهد کاهش قیمت خواهیم بود یا نه.
لیست وارد کنندگان و برند های احتمالی:
1- شرکت سایپا:
سایپا به عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور هم در لیست شرکتهای واردکننده خودرو قرار دارد. این شرکت در آخرین محصول سیتروئن C5 را وارد میکرد که فروش کمحاشیهای داشت، اما ادامه پیدا نکرد.
با توجه به تشکیل شرکت سایپا-سیتروئن (که پیشتر سایپای کاشان نام داشت)، به نظر میرسد خودروسازی سایپا اینبار قصد ندارند به صورت مستقیم به سراغ واردات از این خودروساز فرانسوی بروند. چندی پیش مدیرعامل سایپا اعلام کرد این شرکت با ۱۶ برند خارجی برای واردات خودرو مذاکره انجام داده، اما نامی از آنها نبرد.
با این حال برای شرکت سایپا واردات سیتروئن و همچنین کیا موتورز و البته کماکان برند های چینی از قبیل چانگان، زوتای و برلیانس پیشبینی میشود.
2-پارسخودرو:
پارسخودرو از قدیم ارتباط خوبی با نیسان موتورز ژاپن داشته و علاوه بر مونتاژ برخی محصولات این شرکت، واردات نیز از آن داشتهاند. از همین رو گفته میشود پارسخودرو قصد دارد محصولاتی مشهور از نیسان را وارد کشور کند که شاخصترین آنها دو مدل سانی و جوک است.
نیسان جوک البته پیشتر توسط بخش خصوصی وارد کشور شده، اما فعلا خبری از خصوصیها برای واردات خودروهای نیسان نیست و پارسخودرو رقیبی را در این میدان ندارد.
3-کرمانموتور:
کرمانموتور به عنوان یکی از خودروسازان بزرگ بخش خصوصی، سابقه همکاری با هیوندایی موتورز کره جنوبی را دارد و از همین رو انتظار میرود بخش عمده خودروهای مدنظر کرمانموتور برای واردات، از این برند باشد.
کرمانموتور در دوران برجام هیوندایی را در مدلهای i10 و i20 مونتاژ میکرد اما با فرارسیدن تحریم، ارسال قطعات این دو خودرو متوقف شد. حالا ظاهرا کرمانموتور قصد دارد این دو محصول را بار دیگر و این بار از مسیر واردات عرضه کند.
4-ماموت خودرو:
نام گروه ماموت البته فعلا در لیست شرکتهای واردکننده خودرو قرار ندارد، با این حال نام یکی از زیرمجموعههای آن به نام مکث موتور در فهرست موردنظر به چشم میآید.
در دوران برجام، گروه ماموت به عنوان نمایندگی رسمی فولکس واگن در ایران پذیرفته و محصولاتی مانند تیگوان و پاسات وارد بازار کشور شدند. بنابراین احتمال می رود در ادامه کار ماموت خودرو به سمت واردات این شرکت که از پرفروشترین خودروسازان اروپایی است، برود.
البته همکاری و توافقاتی از سوی گروه ماموت با برند جتا jetta نیز وجود دارد که این احتمال واردات محصولات این برند را نیز افزایش می دهد.
در کنار مکث موتور، خودروسازی فردا هم احتمالا در همین مسیر اقدام به واردات خواهد کرد. نام این شرکت در لیست نخستین واردکنندگان مجاز قرار گرفته و با توجه به اینکه محصولاتی از دانگ فنگ را مونتاژ میکند، هیچ بعید نیست گزینههای وارداتیاش چینی و متعلق به دانگفنگ باشد.
5-آرینموتور پویا:
این شرکت حالا یکی از خودروسازان بخش خصوصی به شمار میرود که خودرویی چینی به نام لاماری ایما را مونتاژ میکند. با توجه به سابقه وارداتی آرینموتور پویا، به احتمال فراوان این شرکت به سراغ واردات میتسوبیشی خواهد رفت. این خودروساز ژاپنی پیشتر محصولاتی مانند پاجرو، لنسر، اوتلندر و میراژ را به ایران صادر کرده که این آخری، گزینه اصلی برای از سرگیری واردات توسط آرینموتور پویا است.
6-معین خودرو:
یکی از نامشخص ترین واردکننده احتمالی معین خودرو است چرا که تنوع محصولات مرتبط با این شرکت بسیار بالاست چه در گروه مدیران خودرو و چه محصولات پورشه اما علی رقم این برند ها گفته میشود معین خودرو قصد واردات محصولات تویوتا را دارد.
7-پارسین موتور:
پارسین موتور به سمت واردات خودرو های فیات خیز برداشته با اینکه هنوز مجوز واردات خودرو در گام اول این برنامه دریافت نکرده است اما این احتمال وجود دارد بزودی شاهد حضور فیات توسط این شرکت در ایران باشیم.
8-راسا موتور:
راسا موتور هم در لیست اعلامی وجود ندارد اما گفته میشود خود را برای واردات برند سوزوکی آماده می کند.
9-پرشیا خودرو:
پرشیا خودرو هم در فاز بعدی واردات خودرو مطابق گذشته واردات محصولات بی ام و را ازسر می گیرد.
10-جهان نوین آریا:
گمانه زنی در ارتباط واردات نیسان همچنان بالاست و یکی از محتمل ترین آن ها شرکت جهان نویین آریا است که با توجه به نمایندگی رسمی این شرکت، میتوان امیدوار بود نیسان با جهان نوین آریا به کشور وارد شود.
11-ایران خودرو:
هرچند نام ایرانخودرو فعلا در لیست واردکنندگان مجاز قرار ندارد، با این حال به احتمال فراوان بزرگترین خودروساز ایران نیز به زودی در جمع واردکنندگان قرار خواهد گرفت. ایرانخودرو در گذشته محصولاتی از پژوی فرانسه را وارد کرد اما توفیق چندانی در این حوزه نداشت.
البته یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی ایران خودرو به نام ستاره بنز، سالها به واردات محصولات این خودروساز آلمانی مشغول بود و طبعا منعی خارجی بابت از سرگیری واردات بنز ندارد. این در حالی است که با توجه به سقف قیمتی 20 هزار یورویی، بعید است ایران خودروییها بتوانند واردات بنز را از سر بگیرند.
با در نظر گرفتن شرکای پیشین ایرانخودرو، به ویژه پژو و رنو، گزینههای وارداتی اصلی این شرکت احتمالا بیشتر به این دو برند مربوط خواهند بود، به ویژه پژو. البته ایرانخودرو قبلا با دانگ فنگ و در حال حاضر با هایما که هر دو چینی محسوب میشوند ارتباط داشته و دارد؛ بنابراین احتمال اینکه به سراغ واردات از آنها نیز برود، منتفی نیست.
اولین خودروها با چه شرکت هایی وارد می شوند؟ و این خودرو ها شامل چه برند های خواهد بود؟ امیدواریم که این مقاله پاسخ این سوالات را داده باشد. خوشحال میشیم که با ثبت نظر به تقویت مقالات ما کمک کنید.
تهیه و تدوین: تیم زاورمگ
بدون دیدگاه