گفتگو با بانوی طلایی ایران

گفتگو با بانوی طلایی ایران

مصاحبه اختصاصی زاور خودرو با مریم طلایی

مریم طلایی، راننده موتورسیکلت و اتوموبیل، مهندس، هنرپیشه سینما، رییس کانون جهانگردی و اتوموبیل رانی بانوان، نماینده فیوا (فدراسیون بین المللی وسایل نقلیه تاریخی)، سفیر بنیاد کمک به کودکان ناشنوا و همچنین حامی حقوق حیوانات است.

مریم طلایی که به عنوان یک بانوی موتور سوار 8800 کیلومتر را در قاره آفریقا طی کرده، اکنون درحال آماده شدن برای شرکت در رالی فیوا 2024 است.

مریم طلایی

مصاحبه با مریم طلایی

با هیجان بسیار میریم برای گفتگو با بانوی طلایی ایران:

1-خانوم طلایی شما متولد چه سالی و اهل کدام شهر هستید و اینکه چطور وارد این مسیر شدید؟

من متولد بهمن 1359 در شیراز هستم. من توی خانواده بزرگ شدم که چهار تا برادرم همه به نحوی درگیر ماجراهای خودرو بودند از جمله برادر بزرگترم که قهرمان رالی در انگلستان و ایران بود. رانندگی برای من هم جز علاقمندیی های اصلی دوران بچگی ام تا به امروز بود و هست و بعد از 25 سال زندگی در کانادا شرایط اینجوری فراهم شد برای من که بتونم استارت موتورسواری رو بزنم درصورتی که برادران من همه توی کار ماشین بودند ولی من علاقه خاصی داشتم به سمت موتورسواری برم و چون در کانادا بودم و شرایط و بسترش فراهم بود سال 2008 موتورسواری را به صورت رسمی و حرفه ای شروع کردم.

از اون به بعد دیگه استارت ماجرا خورد، موتور سواری در کشورهای مختلف، هیجان و ماجراهای سفر و همین طور شروع موتور سواری در کنار بانوان دیگر در رشته موتور ریس در ایران.

مریم طلایی

2-شما به عنوان یک بانو در صنعت موتوری ایران چهره شاخصی هستید و الهام بخش بسیاری از بانوان جوان علاقمند، چه چالش هایی در این مسیر داشتید و چه توصیه ای به سایرین دارید؟

خوشحالم که من به عنوان یک خانم ایرانی در سال 2019 تونستم این کارو بکنم، زمانی که متاسفانه خانم ها هنوز و همچنان محدودیت دارن برای رانندگی موتورسیکلت، که امیدوارم این قضیه به زودی حل بشود.

زمانی که خانم ها همچنان ممنوع هستند که روی موتور بنشینن، به عنوان موتورسوار در خیابان ها و جاده ها من خواستم و تونستم برم یسری کشورها رو ببینم و یک یه چیز زیبا و قشنگ از خودم به عنوان یک خانوم ایرانی بجا بذارم، که الان هم می بینم این موضوع تونسته برای سایرین الگویی باشه و خیلی از موتور سواران عزیزی که تازه پا هستند، خانم های عزیزی که علاقه مند و پیگیر موتورسواری بودند با همین امکانات کمی که امروزه دارند دارن خیلی کارهای قشنگی می کنن و خیلی جاها میرن که من واقعا حمایتشون می کنم و از صمیم قلب خوشحالم که خانم ها اینقدر پررنگ شدن تو این زمینه.

گفتگو با مریم طلایی

3-تجربیات شما در سفر با موتورسیکلت به قاره آفریقا بسیار مورد توجه و تحسین است، از این سفر برامون بگید:

سفر آفریقا برای من یکی از قسمت ها و تجربیات پررنگ زندگیم بود، خیلی خوشحالم که تونستم این کارو انجام بدم و به دلیل اینکه کار اصلی من در کنار ورزش موتورسواری و اتوموبیلرانی و علاقه ای که در این زمینه دارم، از کودکی تو سینما و تئاتر و تلویزیون درواقع کار تصویری بوده، یکی از دلایل سفر آفریقا که در کنار موتور شکل گرفت ساخت یک مستند بود و قسمت قشنگ و پررنگ این ماجرا این بود که فوکوس من روی قبایل دست نخورده توی آفریقا بود.

قبایلی که هنوز تا حدودی دور از فضای شهری به صورت سنتی و اولیه زندگی می کنند مثل قبیله هایی که به قول خودمون شاید آدم خوار بودن ولی الان تغذیه شون از میمون ها هست و با این حال زندگی کردن و چند روزی با این ها بودن، فیلم برداری کردن توی اون منطقه هایی که دست نیافتنی هست و منطقه هایی مسیر صعب العبور داشت را با موتور طی کنم، اونجا و به شکل خودشون مدتی کنارشون باشم تا بتونم زندگیشون رو درک کنم.

این یکی از قسمت های پررنگ سفر من به آفریقا بود حالا جدا از همه مشکلاتی که پیش میومد، جاده ها، خطرها و خیلی چیزهایی که تو این چند ماه من تجربه کردم، هشت هزار و هشتصد کیلومتر توی چهار ماه و نیم طی کردم و در شرایطی که اکثر مسیرها صعب العبور بود، مسیرهایی که به صورت جاده نبودن جاهایی بود که باید پیدا می کردیم راهرو می رفتیم ولی خب همراهی و آشنایی با یک سری موتورسوارهای دیگه توی مسیر، آشنایی با آدم های دیگه که خیلی تجربه های خاصی داشتن از کشورهای مختلف برای من یکی از قشنگ ترین قسمت های این سفر بود.

در عین حالی که من سفر آفریقا رو که سفر ادونچر با موتور بود رو به صورت خیلی جدی و سخت در کنار فیلم سازی ادامه می دادم، قسمت اعظمش دیگر این سفر کارهایی مربوط به خیریه هایی بود که من سال های سال دارم باهاشون کار می کنم و همین طور یه جور گدرینگ و شبکه سازی بین خیریه های مختلف نیکوکاری که خیلی هم توی آفریقا زیاد هستند بود.

همین تبادل ها باعث شد که تجربه ای بشه برای الان من در زمینه امور خیریه ای که انجام میدم. بخصوص کارایی که بتونه رو شبکه های بین المللی خیلی تاثیرگذار باشه خیلی چیز های بیشتری رو یاد بگیرم.

خب آفریقا یک بستری هست از انواع و اقسام خیریه های نیکوکاری که هر کدوم به نوع چه سرپرستی بچه های بدسرپرست و همین طور تامین غذا تامین ناتریشن و چیزهای مختلف دیگر و اینکه با خیلی از این ها من نشست داشتم، از نزدیک آشنا شدم تا تونستیم یک نتورکی رو درست کنیم به واسطه این اینکه من سفیر کمک و کاشت حلزونی برای کودکان ناشنوا تو ایران بودم، خیلی این نتورک به من کمک کرد که بتونم کارهای بیشتری رو در آینده و یا همین الانم که دارم ازش استفاده می کنم انجام بدم و این برای من خیلی ارزشمند بود.

Maryam Talaee

4-از کانون جهانگردی و اتوموبیل رانی بانوان برامون بگید. این نهاد چه کار هایی انجام میده و چه برنامه هایی دارد؟

خوشحالم که تو این دو سه سال گذشته که سمت ریاست بانوان کانون جهانگردی رو داشتم اتفاقات خوبی رو در این مقطع شاهد بودیم، یکی از اونها رالی اتریش (رالی بین المللی فیوا) که سال 2023 برگزار شد و من اولین و تنها شرکت کننده ایرانی بودم که بعد از صد سال در این تورنومنت شرکت کردم و بین رایدرها و رایدر برتر انتخاب شدم. به نظر من از اون لحظه به بعد کلا چهره موتورسواری و اتوموبیل رانی بانوان در ایران خیلی تحت تاثیر قرار گرفت و همین طور که فعالیت های کانون که خب سالای سال داره انجام میشه یه ذره پررنگ تر شد.

از اون به بعد ما خیلی رویداد داشتیم، از اونجا که کانون جهانگردی و اتوموبیل رانی بانوان یکی از نهادهایی هست که بسیار در برگزاری رویدادها همایش ها رالی ها در طول سال پرکار هست و در مجموع در حال حاضر قسمت بانوان خیلی بیشتر از قبل داره کار میکنه. این در صورتیه که قبلا اینجوری نبود و نهاد بانوان و آقایان به صورت مشترک دنبال می شد، ولی الان از زمانی که ما قسمت بانوان رو مستقل داریم و مسئولین محترمی توی شهرهای مختلف هم داریم برای قسمت های گوناگون ورزشی و رالی، کمپر و… که در مجموع داریم می بینیم حضور خانم ها به خصوص در قسمت خودروهای کلاسیک این روزا خیلی بیشتر و پررنگ شده است.

توی این ماجرا ما به دلیلی که در کنار کانون، انجمن وسایل نقلیه خودروهای تاریخی HVAI هم شروع به کار کرد یک مزیدی بر علت شد که یه ذره اکتیویتی های بین المللی ما بیشتر بشه و همین باعث شد که کلوپ بانوان کلاسیک هم راه بیفته که و از اونجا به بعد حضور خانم ها خیلی داره بیشتر و بیشتر میشه، مخصوصا خانم هایی که علاقه به خودروی کلاسیک دارند و یا دوست دارن داشته باشند و یا که دوست دارند توی رالی ها شرکت کنند.

مخصوصا تو یک سال گذشته همونطوری که توی تلویزیون و فضای مجازی دیدیم فعالیت بانوان در زمینه خودرو خیلی زیاد و زیادتر شده و به نظر من به زودی حتی شاید خانم ها این قدرت را داشته باشند که بخش بزرگی از این فعالیت رو پرچم داری کنند.

در گذشته، تو قسمت خودروهای کلاسیک فکر نمی کنم هیچ خانمی رو داشتیم که در هیچ رویداد مهمی شرکت کنه حالا بنا به شرایطی که بوده و ناباوری که آقایون داشتن نسبت به این قضیه ولی این رویدادهایی که داره الان اتفاق می افته و تعداد خانم هایی که مشغول فعالیت هستند در کنار ما بسیار بسیار تحسین انگیز است و خیلی من خوشحالم که دارم این را می بینم.

گفتگو با مریم طلایی

5-شما نماینده برازنده ما ایرانی ها در فیوا هستید، از این فدراسیون برامون بگید و اینکه در ایران ما منتظر رویدادی باید باشیم؟

در مورد فیوا هم از زمانی که من توی رالی اتریش بودم بالاخره اتوموبیلرانی ایران خیلی بیشتر دیده شد و از اونجایی که خودروهای کلاسیک و تاریخی ایران اخیرا به واسطه ی کانون جهانگردی هم مورد توجه قرارگرفته و خیلی مردم اهمیت بیشتری بهش نشان دادند، و همرمانی با استارت خوردن پلاک تاریخی که به خیلیا اجازه داد در زمینه حفظ و نگهداری و رسیدگیش بیشتر تلاش کنند و همینطور این همایش های خودروی کلاسیک که هی بیشتر و بیشتر شد، ارزش خودرو کلاسیک توی ایران ما خیلی عوض شد و از اونجا به بعد توی سطح بین المللی هم بسیار دیده شد.

از اونجایی که من آموزش تخصصی دیتیلینگ میدم و همینطور حفظ و نگهداری و رسیدگی به خودروهای تاریخی (کلاسیک) هم جزئی از برنامه همیشگی من بوده، این موضوع هم در بحث آموزش، بخصوص آموزش به بانوان در این چند ماه و چند سال گذشته توسط گروه های بین المللی خیلی دیده شد و خیلی مورد توجه قرار گرفت.

از اونجا به بعد بود که با پیشنهاد فیوا، من به عنوان عضو ثابت فیوا و خانم دیگری از کشور المان بنام خانم Laura Kukuk که یکی از متخصصین حرفه ای در زمینه ی بازسازی و کارشناسی تمام خودروهای خاص کلاسیک دنیا هستند و ایشون شهرت زیادی در زمینه های مختلف خودروسازی دارند بطوری که برای اکثر کسایی که در صنعت خودروی دنیا هستند، نامی آشنا است. درنهایت من افتخار اینو داشتم که به همراه ایشون به نمایندگی فیوا انتخاب بشیم و بطور رسمی از زمانی که توی یونان بودیم همکاریمون رو با فیوا شروع کردیم.

هدف از انتخاب ما این بود که دو تا عضو به قول خودشون بروز دنیای خودرویی رو وارد تیمشون کنند به خاطر اینکه بتونیم ما نتورک حفظ نگهداری خودروهای کلاسیک رو بیشتر توی جهان گسترده کنیم. همینطوری که اخیرا با یونسکو جلساتی داشتیم و اتفاق خیلی قشنگی که اخیرا افتاد که نمیدونم شنیدین یا نه اولین بار که سه قوه ی FIA ،FIM و FIVA با هم تفاهم نامه ای رو توی فرانسه امضا کردند تا این سه قوه با همکاری هم برای حفظ نگهداری خودروهای تاریخی تلاش کنند و این اتفاق مهمی بود که در شروع راه ما رخ داد.

از این به بعد هم خیلی برنامه های بزرگ و بزرگتری داریم که به زودی میشنوید. این برای من خیلی قشنگ بود که من تنها شخصی باشم که در از آسیا یا خاورمیانه انتخاب شدم که توی تیم فیوا فعالیت کنم، به نظر من این میتونه برای کشورم خیلی خوب باشه بخصوص کشوری که اینقدر پتانسیل و طرفدار خودروهای کلاسیک در آن داریم.

6- موتور سواری یا اتوموبیل رانی، کدام را ترجیح می دهید؟

از اونجایی که من موتورسوار هستم و از طرفی در خانواده اهل اتوموبیل رانی به دنیا اومدم با این حال موتورسواری رو خیلی بیشتر دوست دارم و اون رو ترجیح میدم بخاطر اینکه فکر میکنم زمانی که که من روی موتور هستم و رانندگی می کنم، موتور جزئی از من میشه وقتی و در عین حال یک مدیتیشن خاصی داره و همین طور هیجان موتور باوجود خطرهای بیشتری که داره، برای من همیشه خیلی بیشتر بوده و همین موتورسواری رو برای من توی اولویت قرار میده.

مریم طلایی

7- موتورسیکلت و اتوموبیل مورد علاقه شما چیست؟

در مورد موتورسیکلت من خیلی علاقه مند سری بی ام و کلاسیک هستم و در موتور های ادونچر نسل جدید بی ام و GS رو دوست دارم. در خصوص موتورریس هم به دوکاتی پانیگیل سوپرلگرا 1299 علاقه دارم.

در مورد خودروهای کلاسیک هم آلپاین 110، بی ام و 2800 جی تی اس و همینطور آلفا رومئو جی تی 105 را دوست دارم.

8- نظرتون درباره خودرو های الکتریکی و این صنعت رو به پیشرفت رو برامون بگید؟

من خودم به شخصه ضد این ماجرای خودروهای الکتریکی الخصوص موتورسیکلت های الکتریکی بودم و از اونجایی که من برای خیلی از شرکت هایی که موتورهای الکتریکی تولید میکردند، به عنوان سفیر مدتی این موتورها رو روندم، دوست داشتم که در موردش چیزهای خوبی بگم. در صورتی که من همیشه باهاش متضاد بودم چون فکر میکردم اون سیستمی که باید یک وسیله ی نقلیه رو تکون بده همون چیزایی هست که ما همیشه داشتیم و اینکه تبدیل میشه به یه چیزی که سایلنت و بی صداست مخصوصا تو زمینه موتورسیکلت برای من هیچوقت منطقی نبوده است.

همیشه حتی فکر میکردم این موضوع خطرناک هم هست بخاطر اینکه روندن موتور الکتریکی در خیابان ها به دلیل نداشتن صدا، می تواند برای عابران و ری اکشن به موقع آنها، خطرساز باشد.

ولی بخوایم و نخوایم این صنعت رو به رشد هست و باید قبولش کرد و از طرفی هم به دلیل آسیبی که در طول این دهه های گذشته ما انسان ها به محیط زیست زدیم واقعا دیگه باید برسه به جایی که احتمالا موتورهای الکتریکی جایگزین نوع احتراقی بشوند و دیگه ما باید اینو قبول کنیم، حالا به چه صورت چه زمانی این اتفاق میافته؟! کم کم داره اتفاق میفته ولی به هر صورت میشه جزئی از زندگی ما.

9- طرافدار کدام راننده در فرمول وان هستید؟

برای من آیرتون سنا و جکی استوارت خیلی خاص بودند چون در زمان خودشون و نسبت به شرایط و امکانات بسیار خوش درخشیدند و البته که مایکل شوماخر جای خودش رو داره.

10- از بنیاد کمک به کودکان ناشنوا و کار های خیریه که انجام می دهید برامون بگید؟

کارهای خیریه که ما انجام میدیم خیلی گسترده هست یعنی فقط مختص کودکان ناشنوا و یا حیوانات معلول و خانواده های بی سرپرست نیست. ما همیشه توی بحران های مختلف اعم از سیل، زلزله و یا هر مسئله دیگری که پیش بیاد، توسط دوستان و گروه های کوچکی که سریعا تشکیل میدادم در حد خودمون کاری میکردیم و این گردونه ادامه خواهد داشت و امیدوارم که روز به روز تعداد اعضای این گردونه ها بیشتر بشه چون بستر زندگی ما واقعا به این مهرها احتیاج داره.

Maryam Talaee

11- شما همواره در راستای حمایت از حقوق حیوانات فعال بودید، چه توصیه هایی در این زمنه برامون دارید؟

من سالیان زیادی هست که در زمینه ی حیوانات و محیط زیست فعال هستم و زمانهایی که به ایران می آمدم خیلی فعالیت میکردم تا تصمیم گرفتم که یک جای ثابتی توی ایران داشته باشم برای این موضوع درنهایت پناهگاه حیوانات رو تاسیس کردم که همه ی کاراشو خودم شخصا انجام میدم و همینطور رسیدگی به مسائل محیط زیستی تا اونجایی که در حد توانم باشه، بخشی که وظیفه ی انسانی هرکدوم از ما است.

فکر میکنم که خیلی مهمه که هر ورزشکاری به نحوی به جامعه و زمین و زندگی و مادرزمین خودش احترام بذه تا بتونیم بلکه در کنار هم یک سطح مفیدتری برای زندگی داشته باشیم این که بشریت زده همه چیزا خون کرده واقعا باید یه جا با کمک همدیگه جلوی این نابودی رو بگیریم که البته وضع خیلی خراب تر است.

 

امیدواریم گفتگو با بانوی طلایی ایرانمریم طلایی برای شما مفید بوده باشد. ما بی صبرانه منتظر خواندن نظرات سبزتان هستیم.

لینک های مرتبط:

تهیه و تدوین: تیم زاورمگ

آخرین بروزرسانی مقاله: مارس 2024

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *