لامبورگینی اونتادور
لامبورگینی اونتادور LP700-4 یک خودروی سوپر اسپورت دو در، دو سرنشین است که 6 ماه بعد از پرده برداری ابتدایی در بولونیا، در سال 2011 در نمایشگاه خودروی ژنو به صورت عمومی معرفی گردید.
جدیدترین مدل اونتادور اسویجی است که سبکتر از نمونه قبلی است و موتوری با ظرفیت تولید 760 اسب بخار دارد که در 26 جولای 2018 با زمان ۶:۴۴:۹۷ سریعترین دور پیست نوربورگرینگ را به نام خود کرد. همچنین مدلهای وننو، سنتناریو و سیان دارای موتور اونتادور هستند.
نام اونتادور:
طبق سنت دیرین لامبورگینی هرکدام از خودروهای تولیدی این شرکت براساس نامهای گاوهای اسپانیایی نامگذاری میشوند.
اونتادور نام یکی از شجاعترین گاوهایی است که در اکتبر سال ۱۹۹۳ در شهر ساراگوسا اسپانیا با مقاومت کمنظیری در مقابل ماتادورها موفق به دریافت نشان شجاعت شده بود.
طراحی:
«فیلیپو پرینی» از مرکز استایل لامبورگینی زیر نظر طراح ارشد شرکت «مانفرد فیتزگرالد» خالق این خودروی سوپر اسپرت است.
دماغه خودرو متشکل از خطوط شکسته و تیز که در ادامه با پروفیل بسیارکوتاه سقف و دیفیوزر غول پیکر عقب تکمیل میشود. اونتادور با طولی برابر با ۴۷۸۰ میلیمتر و پهنای بسیار زیاد ۲۲۶۰ میلیمتر (شامل آیینهها) در کنار ارتفاع ۱۱۳۶ میلیمتر، بسیار بیش از آنچه واقعاً هست عریض به نظر میرسد که جدا از نسبت ارتفاع به پهنای کم، نباید از تأثیر ورودیهای هوای بزرگ جلو نیز غافل شد.
پیشرانه:
اولین، خودروی تولید شده توسط فروچیو لامبورگینی در سال ۱۹۶۴ (یعنی GT350) مجهز به یک پیشرانه ۳٬۵ لیتری ۱۲ سیلندر است که احتمالا اخرین ۱۲ سیلندر لامبورگینی به خاطر مسائل زیست محیطی خواهد بود. که توانایی تولید حداکثر قدرتی برابر با ۳۲۰ اسببخار را داشت تا در زمان خود یکی از پیشرفتهترین تکنولوژی پیشرانه را از آن خود کرده باشد. این پیشرانه در چندین دهه مورد بهینهسازی و ارتقا قرار گرفت تا در مدلهای میورا، کنتاش، اسپادا، دیابلو و در نهایت مورسیه لاگو مورد استفاده قرار گیرد اما مهندسان بخش تحقیق و توسعه (R&D) لامبورگینی برای ادامه دادن این رویه پیشرانه 12 سیلندر کاملاً جدیدی را ساختهاند که نه تنها به واسطه تعداد سیلندرهای آن بلکه به خاطر تولید بیشترین نیروی ممکن در تمام دورهای موتور و بواسطه تنفس طبیعی بودنش یکی از خاصترین نمونههای موجود در این صنعت به حساب میآید.
نتیجه کار تیم R&D تولید پیشرانه 12 سیلندر خورجینی جدید با زاویه رایج 60درجه بین سیلندرها گردید که با اندازه ۶۶٬۵ سانتیمتری خود از بخش فوقانی تا پایین (به همراه عرض ۸۴۸ و طول ۷۸۴ میلیمتر) بهطور حتم از جمعوجورترین نمونههای ۱۲سیلندر به حساب میآید. این پیشرانه وزنی در حدود ۲۳۵ کیلوگرم دارد. پیشرانه به کار رفته در آونتادور (با کد L539) با حجم دقیقی معادل ۶٬۴۹۸ سیسی توانایی تولید حداکثر قدرت ۷۰۰ اسب بخار در ۸٬۲۵۰ دور در دقیقه و گشتاور عظیم ۶۹۰ نیوتن متر را از دور ۵٬۵۰۰ دارد. با وجود چنین تواناییهایی میزان انتشار گازهای آلاینده و همچنین مصرف سوخت تا ۲۰ درصد کمتر از مدل مشابه قبلی شدهاست. مهندسان لامبورگینی برای استفاده بهینه از اونتادور، یک جعبه دنده فوق پیشرفته هفت سرعته ISR را برای این خودرو در نظر گرفتهاند که فاصله تعویض دندهای برابر با ۵۰ میلیثانیه دارد که در مقام مقایسه با جعبه دنده دوکلاچه آئودی R8 در حدود دو برابر سریعتر است.
شاسی:
برای آنکه نیروی تولید شده توسط پیشرانه به راحتی به وسیله جعبه دنده هفتسرعته اتوماتیک به چرخها منتقل شود، آونتادور از یک سیستم چهارچرخ متحرک (AWD) بهینهسازی شده بهره میگیرد. این سیستم که به نام Haldex IV شناخته میشود، به صورت هوشمندانه و بسته به شرایط مسیر و حالت حرکت خودرو، نیروی تولیدی را بین چرخهای جلو و عقب تقسیم میکند. سیستم دیفرانسیل خود قفلشونده عقب به همراه دیفرانسیل جلو به صورت الکترونیکی توسط سیستم پایداری خودرو (ESP) کنترل میشود تا بهترین دینامیک و فرمان پذیری برای خودرو به دست آید. البته راننده میتواند از بین سه حالت ممکن شامل Strada (یا جاده)، Sport و Corsa (یا پیست) یکی را انتخاب کند که وابسته به آن پیشرانه، جعبه دنده، دیفرانسیل، فرمان و کنترلکنندههای دینامیکی خودرو تغییر میکند. سیستم تعلیق جناغی دوبل آلومینیومی آونتادور نیز در نوع خود یکی از کم نظیرترینها محسوب میشود. لول فنرها و کمک فنرها به صورت کامل از تکنولوژی خودروهای فرمول وان اقتباس شدهاند که در عین حال برای رانندگی شهری مورد بهینهسازی قرار گرفتهاند.
برای متوقف کردن طبیعتاً به دیسک ترمزهایی با قطر زیاد احتیاج است. آونتادور به صورت استاندارد مجهز به دیسکهای کربن/سرامیکی بسیار سبک شده که در جلو دارای قطری برابر با ۴۰۰ میلیمتر و در عقب ۳۸۰ میلیمتر هستند تا در ترکیب با کالیپرهای شش پیستونه جلو و چهار پیستونه عقب، در هر شرایطی خودرو را در کمترین مسافت ممکن متوقف کنند همچنین رینگهای آلیاژی ۱۹ اینچی که در محور جلو با تایرهای ۲۵۵ میلیمتری و رینگهای ۲۰ اینچی محور عقب که با تایرهای ۳۳۵ میلیمتری پیرلی از نوع Pzero روکش شدهاند، بیشترین چسبندگی را فراهم میکنند.
تجهیزات:
صندلیهای دستی با قابلیت تنظیم الکتریکی قسمت بالایی و کمر؛ ترمزهای ABS با توزیع الکتورنیکی نیروی ترمز (EBD)؛ سیستم کنترل کشش (ASR)؛ سیستم کنترل پایداری (ESC)؛ سیستم کمکی عبور از سراشیبیها؛ کنترل الکتریکی اسپویلر عقب؛ فرمان سروترونیک حساس به سرعت؛ استارت دکمهای؛ نمایشگر هفت اینچی TFT؛ کامپیوتر سفر؛ سیستم چندرسانهای با درگاه USB و اتصال iPod؛ سیستم راهیاب ماهوارهای با ارتباط بلوتوث؛ لامپهای بایزنون (BiZenon) به همراه چراغهای LED مخصوص روز؛ سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک؛ ایربگ دو مرحلهای راننده؛ ایربگ سرنشین و ایربگهای جانبی؛ کمربندهای پیش کشنده و محدودکننده بار وارده؛ فرمان چند منظوره و جمع شونده به پایین؛ ترمز دستی الکتریکی؛ ایموبیلایزر؛ قفل اتوماتیک؛ سیستم مشاهده میزان باد تایرها و …
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.