سالین S7
وقتی صحبت از خودروهای موتور وسط اسپرت میشود اولین خودروسازهایی که به ذهن افراد ميرسند فراری، لامبورگینی و مک لارن است. در واقع میتوان گفت که این خودروسازها با مدلهایی همچون لافراری، اف ۸ تریبوتو، آونتادور، هوراکان، پی ۱ و ۷۲۰ اس بازار خودروهای ردهی بالای موتور وسط را قبضه کردهاند. نکتهی مشترک این کمپانیها این است که تمامی آنها اروپایی هستند و حداقل در ظاهر به نظر میرسد که خودروسازان آسیایی(ژاپنی) و یا آمریکایی هیچ تلاشی برای ارائهی یک خودروی موتور وسط درخور توجه نکردهاند. به جز یک استثنا به نام فورد جی تی افسانهی که یک خودروی آمریکایی است ژاپنیها و یا آمریکاییها هیچ سوپر خودروی موتور وسط شناخته شدهای را ندارند. اما اگر کمی دقیق تر جستجو کنیم متوجه خواهیم شد که آمریکاییها یک خودرو موتور وسط بسیار پر قدرت دیگر به نام سالین اس ۷ را نیز داشته اند که به واسطهی عملکرد فوق العادهاش، درست مانند فورد جی تی در مسابقات زیادی برای این کشور کسب افتخار کرده است. شاید این نکته که سالین یک سوپر خودروی آمریکایی است کمی عجیب به نظر برسد اما باید بیشتر به این خودروی خاص دقت کنیم.
سالین
شرکت خودروسازی سالین یک کمپانی آمریکایی است که در سال ۱۹۸۳ توسط استیو سالین تاسیس شده است. این شرکت که بیشتر به تیونیگ کردن خودروهای آمریکایی همچون فورد موستانگ و فورد اف ۱۵۰ معروف است در طول دوران فعالیت خود چند باری هم اقدام به تولید خودرو کرده است که البته مهم ترین و شناخته شده ترین خودروی آن سوپر اسپرت سالین اس ۷ است. در حال حاضر این کمپانی ۳ خودرو تولید میکند، یک موستانگ تقویت شده که بیشینهی نیروی پیشرانهی ۵ لیتری ۸ سیلندر آن ۷۳۰ اسب بخار است، یک پیک آپ اسپرت بر پایهی اف ۱۵۰ با موتور قدرتمند ۷۰۰ اسب بخاری (البته مدلهای متفاوتی از این پیک آپ قابل سفارش خواهد بود) و خودروی دیگری به نام سالین اس ۱ که اولین خودرویی است که پس از سالین اس ۷ توسط این کمپانی تولید میشود . اس ۱ به تعداد ۱۵۰۰ دستگاه قرار است که ساخته شود و یک کوپهی موتور وسط است که به یک پیشرانهی ۲.۵ لیتری توربوی ۴ سیلندر مجهز است که ۴۵۰ اسب بخار نیرو تولید میکند.
سالین اس ۷
سالین اس ۷ قدرتمندترین خودروی تاریخ این کمپانی کوچک است.این خودرو در واقع یک گونهی مسابقهای است که با تغییراتی اندکی توانسته است مجوز تردد در جادهها را کسب کند و توسط خریداران عادی خریداری شود. این خودرو بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ در حدود ۱۰۰ نسخه به تولید رسید. سالین اس ۷ در واقع سومین خودروی موتور وسط اسپرت آمریکایی پس از دو خودروی وکتور دابلیو ۸ و ام ۱۲ محسوب میشود. البته ذکر این نکته ضروری است که دو خودروی پیش از سالین به قدری کم تولید شدند که میتوانیم اس ۷ را به نوعی اولین موتور وسط آمریکایی بدانیم.
این خودرو حاصل همکاری کمپانیهای سالین (کانسپت اولیه و پیشرانه)، آر ام ال (شاسی، سیستم تعلیق و آیرودینامیک)، هیدن کریک اینداستریز(hidden creek industries، منابع مالی) و همچنین آقای فیل فرنک (بدنه و طراحی داخلی) بوده است. البته ذکر این نکته ضروری است که پیشرانهی این خودرو چه در نسخهی تنفس طبیعی و چه در نسخهی توئین توربو بر پایهی پیشرانهی فورد شکل گرفته است.
سالین اس ۷ به لطف مهندسی دقیق و دقت فوق العادهای که در ساخت آن به کار گرفته شده بود توانست در مسابقات بسیاری نظیر آمریکن لمانز سریز (American Le Mans Series)، فیا جی تی چمپیونشیپ (FIA GT Championship) و لمانز ۲۴ ساعته (24 hours of Le Mans) برای این کمپانی کوچک افتخار آفرینی کند. ذکر این نکته ضروری است که خودروی شرکت کننده در این مسابقات اس ۷ آر (S7R) نام داشت که خودروی سالین اس۷ بر پایهی آن شکل گرفته بود. بزرگ ترین افتخار سالین اس ۷ آر در سال ۲۰۱۰ کسب شد. در این سال این خودرو موفق شد تا در کلاس خود (LMGT1) آخرین و تنها پیروزی خود را در مسابقات لمانز ۲۴ ساعته کسب کند.
سالین اس ۷ خودروییست که درست مانند فورد جی تی در قلب مسابقات شکل گرفته است.
طراحی
درست مانند مازراتی ام سی ۱۲، فراری اف اکس اکس کی و بسیاری از خودروهای مخصوص پیست دیگر سالین اس ۷ هم از طراحی فوق العادهای بهرمند است. اگر به نظرتان این خودرو از نظر طراحی در مقابل فراری اف اکس اکس کی حرفی برای گفتن ندارد باید این نکته را مد نظر داشته باشید که این خودرو در سال ۲۰۰۰، حدود دو دهه پیش وارد بازار شده است و اگر این نکته را در نظر بگیرید متوجه خواهید شد که طراحی این خودرو در زمان خود یک شاهکار محسوب میشده است، شاهکاری که تا به امروز هم هیچ چیزی از جذابیت و زیبایی آن کم نشده است. طراحی سالین از تمام زوایا ساده، کاربردی و قابل درک است. در واقع طراحان آن نخواستهاند که سازهی عجیب و غریب را خلق کنند و صرفا تمام تلاش خود را کردهاند تا محصولی جذاب و ساده را روانهی بازار کنند.
سالین اس ۷ با تمام زیباییها و جذابیتهای خود از همان خودروهایی است که پوستر آن به دیوارهای اتاق میچسبد و در بسیاری از تصاویر به عنوان نماد یک خودروی اسپرت مورد استفاده قرار میگیرد.
طراحی خارجی
در نمای جلویی این خودرو درست مانند سایر زوایای آن چیزی که بیش از همه توجه بیننده را به خودش جلب میکند تعدد منفذهای مخصوص ورود و خروج هوا است. در واقع این تعداد ورودی هوا از این موضوع خبر میدهد که طراحان این خودرو به نیازهای فنی و مهندسی خودرو توجه ویژهای داشتهاند چرا که پیشرانه این خودرو و همچنین بدنهی آيرودینامیک آن نیازمند هدایت بهینهی جریان هوا هستند. در این قسمت به جز ورودیها و خروجیهای هوای پر شمار دو چراغ ساده و بسیار بزرگ هم وجود دارند که بر روی کاپوت آن قرار گرفتهاند. این چراغها که گرافیکی ساده و چشم نوازی دارند با یک نوار سیاه احاطه شدهاند.
در نمای جانبی سالین اس ۷، باریک، کشیده و خوش استایل به نظر میرسد. در این قسمت شاهد یک خط منحنی هستیم که در جلوی گلگیرها را دربر گرفته و تا انتهای خودرو پیش میرود و به تدریج با صاف شدن خود حسی سیال و پویا به این قسمت میبخشد.
طراحی قسمت عقب سالین اس ۷ ساده و آشنا است. این طراحی در بسیاری از خودروهای اسپرت مانند لامبورگینی دیابلو هم دیده شده است و چیز جدیدی نیست. اما این سادگی و تقریبا تکراری بودن به هیچ وجه به طراحی این قسمت آسیب نزده ایت بلکه برعکس میتوان گفت که این طراحی دقیقا همان چیزی است که از قسمت عقب این خودروی اسپرت مسابقهای انتظار میرود.
طراحی داخلی
کابین سالین اس۷ درست مانند کابین بسیاری از خودروهای مسابقهای جدید و یا قدیمی بسیار بسیار ساده است. در این کابین هیچ خبری از تنظیم ارتفاع و یا موقعیت صندلی و یا حتی سیستم سرگرمی و اطلاعاتی پیشرفته نیست. سیستم سرگرمی این خودرو حتی توسط خود سالین هم طراحی و ساخته نشده است و به جای آن یک سیستم با برند کنوود قرار گرفته است. این اتقاق حتی به ایربگ هم مجهز نیست چرا که با توجه به تولید محدود بودن این خودرو در سالهای تولیدش داشتن ایبرگ برای آن ضروری نبوده است و همین موضوع البته به کاهش وزن و ساده تر شدن این خودرو کمک کرده است. درهای این خودرو همان طور که از یک خودروی خاص انتظار دارید به صورت قیچی باز میشود که جلوهی خاصی به آن میبخشد.
قوای فنی
ساده ترین نسخهی سالین ای ۷ به یک پیشرانهی ۸ سیلندر وی شکل فورد مجهز است که ۷ لیتر حجم دارد. این پیشرانه که بر روی مدلهای اولیهی اس ۷ استفاده شده است از هیچ توربوشارژر و یا سوپرشارژری استفاده نمیکند. حداکثر خروجی این پیشرانه ۵۵۰ اسب بخار است. سالین اس ۷ به کمک این پیشرانه قادر است تا ظرف ۳.۳ ثانیه به سرعت ۶۰ مایل بر ساعت دست پیدا کند که این شتاب برای یک خودروی ۱.۳ تنی ساخته شده در سال ۲۰۰۰ فوق العاده است. حداکثر سرعت این نسخه به ۳۵۴ کیلومتر بر ساعت میرسد.
در سال ۲۰۰۵ سالین پیشرانهی ۷ لیتری اس ۷ را مورد بهبود قرار داد و با اضافه کردن دو توربوشارژر برند گرت (Garret) قدرت این پیشرانه را به ۷۵۰ اسب بخار رساند. نتیجهی این افزایش قدرت باورنکردنی این بود که شتاب صفر تا ۶۰ مایل بر ساعت این خودرو به ۲.۸ ثاینه و حداکثر سرعت آن به ۳۹۹ کیلومتر بر ساعت رسید. این خودرو همچنین قادر بود تا در ۵.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ مایل بر ساعت و در ۲۷ ثاینه به سرعت ۲۰۰ مایل بر ساعت دست پیدا کند. این اعداد و ارقام آن هم برای خودرویی که در سال ۲۰۰۵ وارد بازار شده است به معنای کلمه فوق العده است. تنها تفاوت نسخهی توئین توربو با نسخهی تنفس طبیعی پیشرانهی فقط خروجی پیشرانه نیست چرا که در نسخهی توربو دیفیوزرهای عقب و جلو و همچنین بال عقب هم مورد بهبود قرار گرفتهاند که این تغییر باعث شده است تا نیروی رو به پایین سازهی این خودرو تا ۶۰ درصد افزایش یابد. در نسخهی سادهی این خودرو هم نیروی رو به پایین زیادی توسط بدنهی تولید میشود چرا که میزان این نیرو در سرعت ۲۵۷ کیلومتر بر ساعت برابر با وزن آن است.
اگر فکر میکنید که کار برای این سوپراسپرت آمریکایی در همین جا به پایان رسید باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید چرا که در سال ۲۰۰۶ یک نسخهی خاص با نام کامپتیشن پکیج از این خودرو معرفی شد که به جای ۷۵۰ اسب بخار قدرت دارای ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت بود. ۱۰۰۰ اسب بخار عددی است که امروزه هم میتواند خودروهایی را در حد بوگاتی و یا ریماک به شهرت برساند و سالین موفق شده بود تا در سال ۲۰۰۶ خودرویی بسازد تا ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت داشته باشد و کماکان اجازهی تردد در خیابانها را داشته باشد. از دیگر تغییرات این خودرو به نسبت نسخهی توئین توربو دیفیوزر عقب و جلو، سیستم تعلیق پیشرفته تر، و همچنین بال عقب و جلوی آن است که هر دو از فیبر کربن ساخته شدهاند.
کمپانی سالین یک بار دیگر و در سال ۲۰۱۷ اقدام به معرفی یک نسخهی تولید محدود از خودروی اس ۷ کرد. این نسخهی خاص که ال ام (ال ام برای لمانز) نام دارد، تنها در ۷ دستگاه به مناسب بزرگداشت ۷ سال پیروزیهای شکوهمند اس ۷ آر تولید میشود. در این خودرو از همان موتور توئین توربوی ۷ لیتری ۸ سیلندر استفاده میشود که به دلیل بهبودهایی که روی آن صورت گرفته است قادر است تا ۱۳۰۰ اسب بخار نیرو تولید کند. جعبه دندهی این خودرو همان نسخهی ۶ سرعتهی دستی است. با توجه به خاص بودن و البته قدرت بی حد و حصر این خودرو قیمت آن از ۱ میلیون دلار شروع میشود.
تمامی نسخههای سالین اس ۷ به یک جعبه دندهی ۶ سرعتهی دستی مجهز هستند.
یکی از نکات قابل توجه این خودرو سیستم برق آن است. در این خودرو علاوه بر این که از بهترین سیمهای موجود استفاده شده است، در برخی از سوکتهای آن هم برای رسانایی بهتر از طلا استفاده شده است.
از بحث آمار و ارقام که بگذریم باید بگوییم سواری سالین اس ۷ همان طور که از کلاس آن برمیآید بسیار تیز و دقیق است و به هیچ وجه برای کاربریهای روزانه مناسب نیست. این خودرو به هدف شرکت در مسابقات استقامت شکل گرفته است و طبیعت آن به هیچ وجه برای رانندگی عادی مناسب نیست.
کلام آخر
سالین اس ۷ یک فراری انزو، پورشه کاررا جی تی، مرسدس-مک لارن اس ال آر و یا بوگاتی ویرون نیست، اما نگاهی به عملکرد و اعداد و ارقام این خودروی کالیفرنایی بیاندازید، تمامی این اعداد و ارقام نشان میدهند که حتی نسخهی توئین توربوی سادهی آن توانایی به چالش کشیدن تمامی این خودروهای بسیار پر قدرت و بسیار شناخته شده را دارد. سالین یک کمپانی کوچک در کالیفرنیا است که به تیونینگ کردن موستانگ میپرداخت اما آن قدر شهامت داشت که در کلاسی خودرو بسازد که بزرگان در آن قرار داشتند. نتیجهی این بلند پروازی البته بسیار بسیار درخشان بود چرا که این خودرو حتی در لمانز هم که بالاترین سطح مسابقات استقاومت است به پیروزی رسیده است. سالین یک خودری ساده است، این خودرو حتی در هر سیلندر خود ۲ سوپاپ به جای چهار سوپاپ دارد، اما در قلب این خودروی دوست داشتنی، در اینچ به اینچ آن، آثار وسواس مهندسان و طراحان به چشم میخورد.
نویسنده: امیر میرزایی منبع: متوتل
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.