فناوری ترمز EBD

فناوری ترمز EBD چیست؟

سیتم ترمز EBD که به آن محدودیت الکترونیکی نیروی ترمز گفته می شود یکی از بخش های سیستم ترمز ضد قفل ماشین است. ما در این مقاله قصد داریم به سیستم EB، اجزای سیستم ترمز EBD، عملرد و مزایای این سیستم بپردازیم.

هنگام رانندگی، شما بارها روی پدال ترمز فشار می‌آورید اما برای اینکه سیستم ترمز بدون از دست دادن کشش و لغزش چرخ‌ها به طور موثر کار کند، برخی از فناوری‌های نوآورانه مانند سیستم ترمز ABS و “سیستم ترمز EBD” وجود دارد. سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) یک ویژگی ایمنی حیاتی در خودرو است.

لاستیک‌ها با اصطکاک کار می‌کنند. وقتی پدال گاز را فشار می‌دهید، اصطکاک بین لاستیک‌ها و جاده چیزی است که باعث می‌شود به سمت جلو حرکت کنید. وقتی روی ترمز فشار می‌آورید، اصطکاک بین لاستیک‌ها و جاده چیزی است که سرعت شما را کاهش می‌دهد. به همین دلیل است که در شرایط یخبندان گاهی اوقات دشوار است که ماشین خود را در زمانی که می‌خواهید شروع به حرکت کنید و حتی دشوارتر از آن می‌خواهید متوقف کنید سختی می‌کشید.

همچنین اصطکاک چیزی است که باعث می‌شود خودرو در جهتی که می‌خواهید حرکت کند. وقتی شتاب می‌گیریم، اغلب این موضوع را مسلم می‌دانیم که ماشین در جهتی حرکت می‌کند که چرخ‌ها نشان می‌دهند. با این حال، اگر بین لاستیک و جاده اصطکاک وجود نداشته باشد، خودرو به راحتی می‌تواند از پهلو بلغزد و از کنترل خارج شود. حفظ اصطکاک بین لاستیک و جاده برای ایمنی رانندگی مهم است، اما شرایطی وجود دارد که تحت آن این اصطکاک از بین می‌رود. یکی شتاب در جاده‌های یخ زده، همانطور که در بالا ذکر شد، است، اما در صورت ترمز خیلی شدید، اصطکاک نیز از بین می‌رود. حرکت رو به جلو خودرو می‌تواند آن را با سرعتی بسیار بیشتر از سرعت چرخش لاستیک‌ها به جلو حرکت دهد. این پدیده قفل چرخ نامیده می‌شود و یکی از دلایل شایع تصادفات رانندگی است. زمانی که این اتفاق بیفتد، لاستیک‌ها دیگر روی جاده نمی‌چرخند و خودرو به حرکت در مسیری که هنگام شروع لغزش در آن جهت بود ادامه می‌دهد.

نکته کلیدی برای جلوگیری از لغزش، نسبت لغزش است، تفاوت بین سرعت حرکت خودرو و سرعت چرخش لاستیک. سیستم‌های ترمز ضد قفل (ABS) می‌توانند نسبت لغزش لاستیک‌ها را حس کنند و نیروی ترمز اعمال شده برای هر لاستیک را تعدیل کنند تا نسبت لغزش در محدوده ایمن باقی بماند و در نتیجه از لغزش جلوگیری شود.

وقتی سرعت خودرو کاهش می‌یابد، وزن آن به سمت جلو حرکت می‌کند. در خودروهای موتور جلو، وزن اضافی جلو، چسبندگی لاستیک‌های جلو را افزایش می‌دهد در حالی که چسبندگی لاستیک‌های عقب را کاهش می‌دهد. این باعث می‌شود که لاستیک‌های عقب در هنگام ترمزگیری بیشتر قفل شوند. وقتی چرخ‌های عقب لیز می‌خورند، ماشین می‌تواند شروع به حرکت دم ماهی کند یا حتی به چرخش درآید. به طور سنتی، سیستم‌های ترمز شامل یک سوپاپ متناسب برای تخصیص مقدار صحیح نیروی ترمز به لاستیک‌های جلو و عقب بودند. با این حال، با  وجود ABS،هم راه حل ایده آلی برای مشکل ارائه نمی شود.

این جایی است که توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) وارد می‌شود. با EBD، رایانه ای به نام واحد کنترل الکترونیکی (ECU) نسبت لغزش هر یک از لاستیک‌ها را به صورت جداگانه تعیین می‌کند. اگر ECU متوجه شود که چرخ‌های عقب در معرض خطر لیز خوردن هستند، در حالی که نیروی وارد شده به چرخ‌های جلو را حفظ می‌کند (یا در صورت لزوم افزایش می‌دهد)، نیروی کمتری به آن‌ها وارد می‌کند. EBD همچنین زمانی که خودرو در حال ترمز گرفتن در حین رانندگی در یک پیچ است مفید است. هنگام چرخش، چرخ‌های بیرونی خودرو سریعتر از چرخ‌های داخلی می‌چرخند. اگر نیروی ترمز بیش از حد به چرخ‌های داخلی وارد شود، می‌توانند قفل شوند و باعث می‌شود خودرو بیش از حد فرمان داده و از کنترل خارج شود. سیستم ترمز EBD می‌تواند لغزش چرخ‌های داخلی را حس کند و نیروی ترمز آن چرخ‌ها را بدون کاهش نیروی چرخ‌های بیرونی کاهش دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *