محمود اسکندری، ستاره آسمان ایران
محمود اسکندری (زادهٔ ۱۳۲۹ در کرج-درگذشتهٔ ۱۳۸۰(1950-2001)) سرهنگدوم خلبان جنگنده نیروی هوایی ارتش ایران بود (خلبان هواپیمای جنگنده F-4 Phantom ll برای IIAF و IRIAF). او در طول جنگ ایران و عراق به عنوان یکی از پیچیده ترین خلبانان F4 E-Phantom ll به کشورش خدمت کرد و توانست به عنوان (مرد ماموریت های غیرممکن) مانند آزادسازی خرمشهر، حمله هوایی H-3 و… دست یابد. از وی بهعنوان یکی از برجستهترین خلبانهای نیروی هوایی ایران نام برده میشود.
دانش بسیار بالای او در پرواز همراه با مهارت های بسیار بالای پروازی در زمانی که فردی باهوش و متواضع بود از او ستاره درخشانی در کهکشان خلبانان جنگنده ایرانی ساخته بود. شهرت و محبوبیت ساده ترین کلماتی است که نشان می دهد سایر خلبانان چگونه او را می شناختند. اسکندری در عملیات بغداد موفق شد دوباره از دیوار آتشی که از بغداد محافظت میکرد عبور کند و در برابر صدمات متعدد هواپیمای خود و جراحات بسیار شدید و تهدیدآمیز به او و RIOش که هواپیمای عباس دوران بر اثر برخورد سام سقوط کرد، به ایران بازگردد.
ماموریتها:
اسکندری در طول جنگ ایران و عراق به عنوان خلبان با هواپیمای جنگنده اف-۴ فانتوم ۲ پرواز میکرد.
- عملیات اچ۳ (۱۵ فروردین ۱۳۶۰) – این عملیات از سوی شرکت مک دانل داگلاس سازندهٔ هواپیمای فانتوم اف-۴، بهعنوان کاملترین عملیات انجام شده توسط این نوع هواپیما، و اسکندری نیز بهعنوان ماهرترین خلبان این نوع هواپیما شناختهشدهاست.
- آزادسازی خرمشهر (۱۷ اردیبهشت ۱۳۶۱) – انهدام پل اروند بر روی رود اروندرود توسط اسکندری و مهیا شدن شرایط محاصره و شکست نیروهای عراقی، بر روند آزادسازی خرمشهر مؤثر بود.
- عملیات بغداد (تیر ۱۳۶۱) – در این عملیات، عباس دوران بر اثر اصابت موشک و سقوط هواپیمایش کشته شد، اما اسکندری موفق شد هواپیما را سالم به پایگاه بازگرداند. در عملیات بغداد، پس از آنکه هواپیمای عباس دوران بر اثر اصابت موشک سقوط کرد، اسکندری موفق شد هواپیمای آسیبدیدهٔ خود را به پایگاه بازگرداند.
مرگ:
اسکندری در سال ۱۳۸۰ در یک تصادف رانندگی کشته شد.
بدون دیدگاه