نیکولاس لطیفی راننده ایرانی فرمول وان
نیکلاس لطیفی (Nicholas Daniel Latifi) زاده 29 ژوئن 1995 راننده ایرانی – کانادایی مسابقات فرمول یک است و در حال حاضر او صاحب تیمی در فرمول یک نیست که به رقابت بپردازد. اولین حضور او در مسابقات فرمول یک، در سال 2020 و در گرندپری اتریش بود.
زندگینامه:
نیکلاس دنیل لطیفی در مونترال به دنیا آمد و در نورث یورک تورنتو بزرگ شد. او پسر مایکل لطیفی تاجر ایرانی-کانادایی است که موسس، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سوفیا فودز می باشد. پدر نیکلاس جزء ثروتمندترین ایرانیتباران خارج از کشور شناخته میشود. شرکت صنایع غذایی سوفینا که تحت مالکیت مایکل لطیفی است، سال 2020 حامی مالی تیم فرمول یک ویلیامز شد.
مسابقات GP2:
لطیفی اولین بازی خود را در سری GP2 در دور یاس مارینا در سال 2014 انجام داد، جایی که او جایگزین دانیل ابت در هیلر موتور اسپرت شد. او مسابقات را در رتبه های 22 و 17 به پایان رساند.
در سال 2015، لطیفی در چهار دور انتخابی با MP Motorsport با بهترین رتبه یازدهم در بحرین رقابت کرد. در سال 2016، او یک صندلی تمام وقت در سریال در DAMS در کنار الکس لین به دست آورد.
بهترین پایان فصل لطیفی در اولین مسابقه در بارسلونا بود که در آن مقام دوم را به دست آورد. او سپس در دوی سرعت به مقام هفتم رسید. با وجود این شروع قدرتمند، تنها دو امتیاز دیگر در طول فصل به دست آمد. مقام دهم در ردبول رینگ و مقام نهم در یاس مارینا. لطیفی با 23 امتیاز، ده مقام و 101 امتیاز کمتر از هم تیمی لین، فصل را در رده شانزدهم مسابقات قهرمانی به پایان برد.
در فرمول سه:
اولین حضور لطیفی در مسابقات قهرمانی فرمول سه ایتالیا در سال 2012 با BVM انجام شد. او فصل را در جایگاه هفتم به پایان رساند، با یک پیروزی در پیست واللونگا و سه بار دیگر روی سکو. در آغاز سال بعد، لطیفی در مسابقات تویوتا ریسینگ سری 2013 شرکت کرد.
لطیفی سپس در یک فصل کامل از مسابقات قهرمانی اروپا فرمول 3 FIA شرکت کرد و برای کارلین رانندگی کرد. او فصل را در جایگاه پانزدهم به پایان رساند و بهترین امتیازهای او دو مقام پنجم در سیلورستون و ردبول رینگ بود.
لطیفی در طول کمپین اروپایی خود در فرمول 3، همچنین در سری بینالمللی فرمول 3 بریتانیا مسابقه داد، پنجمین را به پایان رساند و دو پوزیشن قطبی را به همراه یک سکو در برندز هچ گرفت. علاوه بر این، او در مسابقه مسترز فرمول 3 در سال 2013 در زندوورت شرکت کرد و رتبه هشتم را کسب کرد و رتبه هفتم را به پایان رساند.
لطیفی در سال 2014 به مسابقات فرمول 3 اروپا ادامه داد و در کنار استبان اوکان، رقیب آینده فرمول یک، به Prema Powerteam رفت. لطیفی پس از از دست دادن دور نهایی برای رقابت در فرمول رنو 3.5، دهمین مسابقات قهرمانی را به پایان رساند و بهترین امتیاز او رتبه دوم در سیلورستون بود. در نوامبر 2014، او تنها حضور خود را در گرندپری ماکائو انجام داد، به مقام نهم رسید، در مسابقه مقدماتی رتبه هفتم را به پایان رساند و سپس در مسابقه اصلی مقام پنجم را به دست آورد.
در فرمول دو:
لطیفی توانست بالاترین مقام ثبتشده برای خودش و هر راننده ایرانیتبار دیگر در دنیای موتوراسپرت را ثبت کند. او با 4 عنوان نخست و 8 پودیوم، نایب قهرمان فرمول 2 جهان شد.
در فرمول یک:
اولین رانندگی حرفهای لطیفی در فرمول یک، سال 2020 با تیم ویلیامز شکل گرفت؛ اما او از سالها قبل تجربه حضور پشت فرمان این نوع خودروها را کسب کرده بود.
نیکلاس برای فصل ۲۰۱۶، هنگامی که ۲۱ سال داشت، راننده تست تیم فرمول یک رنو شد. همان سال، لطیفی توانست در پیست سیلوراستون انگلیس، ۱۴۰ دور آزمایشی با خودرو فرمول یک تیم لوتوس (مجهز به پیشرانه رنو) رانندگی کند. او سال بعد، با یک مدل کاملا مشابه شرکتکننده در مسابقات فرمول یک (Renault R.S.17) نیز ۱۴۱ دور آزمایشی پیست کاتالونیا اسپانیا را تکمیل کرد.
لطیفی ضمن شرکت در مسابقات فرمول دو، سال 2018 برای تیم فورس ایندیا و سال بعد، برای ویلیامز، راننده تست بود.
اواخر سال ۲۰۱۹، نیکلاس لطیفی برای حضور در تیم فرمول یک ویلیامز بهعنوان راننده اصلی فصل 2020، به توافق رسید. اولین حضور رسمی او در یک مسابقه جایزه بزرگ، قرار بود در نخستین رقابت فصل انجام شود؛ اما فرمول یک استرلیا به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد.
لطیفی به ناچار، ۱۵ تیرماه ۱۳۹۹، اولین مسابقه فرمول یک خود را در جایزه بزرگ اتریش، آغاز کرد که در نهایت با مقام یازدهم، ضمن انصراف ۹ راننده از مجموع ۲۰ شرکتکننده، به پایان رسید. لطیفی در دیگر رقابتهای فرمول یک ۲۰۲۰، شامل 8 مسابقه بعد از اتریش، ردههای یازدهم تا نوزدهم ثبت کرد.
نیکولاس لطیفی در آخرین مرحله از رقابت های فرمول یک تصادف کرد و باعث شد همیلتون قهرمان نشود و به رکورد تاریخی خود نرسد!
بعد از تصادف او به دلیل ورود ماشین امنیتی به مسابقه، فاصله زمانی همیلتون و ورستاپن از بین رفت و در نهایت راننده هلندی در دور آخر توانست همیلتون را بگیرد و قهرمان شود. ورشتاپن قبل از سانحه تصادف لطیفی لاستیک های ماشین خود را به نرم تغییر داد اما همیلتون که در فاصله 6 دور به پایان مسابقه تصور می کرد به دلیل اختلاف 12 ثانیه ای قهرمان است، لاستیک های ماشین خود را عوض نکرد.
ماشین های امنیتی از دور 53 تا 58 در پیست بودند و وقتی خارج شدند که تنها یک دور به پایان مسابقه باقی مانده بود. ورشتاپن هم به دلیل استفاده از لاستیک های نرم و نو توانست در یکی از پیچ های دور آخر همیلتون را بگیرد و قهرمان جهان شود. این اتفاق مرسدس بنز را شوکه کرد که چرا آنها در آستانه قهرمانی بودند ولی در نهایت بازی را به ردبول واگذار کردند.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. ما بی صبرانه منتظر خواندن نظرات سبزتان هستیم.
تهیه، تدوین و ترحمه: تیم زاورمگ
بدون دیدگاه