آلفارومئو 4C

آلفا رومئو ۴سی (به انگلیسی: Alfa Romeo 4C) (تیپ ۹۶۰) یک خودروی اسپورت موتور وسط عقب-محور عقب سبک‌وزن است که توسط شرکت خودروسازی آلفا رومئو و در دو مدل کوپه و اسپایدر ساخته شده‌است. این خودرو از یک شاسی یکپارچه از جنس فیبر کربن، ضربه‌گیرهای عقب و جلو، و زیرشاسی عقب هیبرید از جنس آلومینیوم بهره‌مند است که با وجود این امکانات، وزن آن در مدل پایه به ۹۲۰ کیلوگرم (۲٬۰۲۸ پوند)، و در مدل‌های مخصوص بازار ایالات متحده به ۱٬۱۱۸ کیلوگرم (۲٬۴۶۵ پوند) رسیده‌است. ۴سی اولین خودروی تولید انبوه شرکت آلفا رومئو است که در قرن ۲۱ وارد بازارهای آمریکای شمالی می‌شود

مقایسه

آلفارومئو 4C

اگر یک چهارسیلندر اسپرت برای پیست می‌خواهید، آلفا 4C تنها گزینه شما در ایران است. با اجرایی‌شدن قانون ممنوعیت واردات خودروهای لوکس در سال 2013، که همه مدل‌های وارداتی 2014 را تحت تاثیر قرار داد، تنها دو خودرو از خلا موجود در این قانون، بیشترین سود را بردند که یکی ب‌ام‌و i8 بود و دیگری نیز آلفا 4C. این کوپه ایتالیایی دو نفره تنها در سال 2015 و به تعداد انگشت‌شماری به ایران آمد. 4C نه تنها در بازار ایران بلکه در بازار جهانی نیز محصول گران‌قیمتی است چراکه تمام توجه مهندسان آلفارومئو در ساخت 4C، اول برای کاهش وزن و دوم برای حس اسپرت‌بودنش صرف شده. لذا در این خودرو نباید انتظار هرگونه آپشنی را داشت و جالب‌تر اینکه امکانات ساده‌ای مانند تهویه اتومات، صندلی برقی و دوربین عقب را حتی به‌صورت سفارشی نیز نمی‌توان در 4C داشت. برخی 4Cهای وارداتی از نسخه تولید محدود «لانچ ادیشن» بودند که در چندین ویژگی ظاهری با سایر 4Cهای بازار ایران متفاوند از جمله در: چراغ‌ هفت لنزی جلو (معروف به چشم عنکبوتی)، کالیپرهای قرمز، رینگ‌های مشکی، قاب کربنی آینه‌ها، ورودی هوای گلگیر جلو، پلاک با شماره اختصاصی حک‌شده در کنسول.

آلفا رومئو ۴سی مفهومی، یک خودروی کوپه دو نفره محور عقب است که تکنولوژی‌ها و مواد به کار رفته در ساخت آن از خودروی آلفا رومئو ۸سی کومپتزیون به عاریت گرفته شده‌است. این مدل به یک موتور ۱۷۵۰ سی‌سی بنزینی توربو با سامانه تزریق مستقیم سوخت، جعبه دندهٔ دو کلاچه خشک «آلفا تی‌سی‌تی»، و همچنین سیستم آلفا دی‌ان‌ای داینامیک کنترل سلکتور بهره‌مند است.

نسخهٔ مفهومی خودروی ۴سی در هشتاد و یکمین نمایشگاه خودرو ژنو در سال ۲۰۱۱ رونمایی شد پس از آن این خودرو در گردهمایی میلی میا در سال ۲۰۱۱، فستیوال سرعت گودوود ۲۰۱۱، و نمایشگاه خودروی فرانکفورت ۲۰۱۱ نیز به نمایش درآمد.

این مدل، دارای شباهت‌های بسیاری با مدل تولیدی آلفا رومئو ۴سی بود، و بیشترین تفاوت این دو مدل با یکدیگر در طراحی چراغ‌های جلو، آینه‌ها و ورودی‌های هوای جانبی به چشم می‌خورد.

مشخصات فنی:

220px Geneva MotorShow 2013 Alfa Romeo carbon frame آلفارومئو 4C

شاسی فیبر کربنی ۴سی

طراحی این خودرو در مرکز طراحی آلفا رومئو (Centro Stile Alfa Romeo) انجام گرفت و توسط شرکت آلفا رومئو توسعه یافت. بخش اصلی و میانی شاسی ۴سی از جنس فیبر کربن ساخته‌شده و زیرشاسی‌های آلومینیومی در جلو و عقب آن را کامل می‌کنند. شاسی کربنی این خودرو توسط شرکت تی‌تی‌ای (Tecno Tessile Adler)، که یک شرکت سرمایه‌گذاری مشترک میان آدلر پلاستیک و شرکت لاوورازیون متریالی کامپوزیتی است، در ایرولا تولید می‌شود.

شاسی فیبر کربنی مونوکوک آلفارومئو 4C دارای وزن ۶۵ کیلوگرم (۱۴۳ پوند) است وزن آماده به سرویس (همراه با روغن‌ها و سوخت) این خودرو برابر با ۱٬۱۷۵ کیلوگرم (۲٬۵۹۰ پوند) است. آلفا رومئو ۴سی همانند بسیاری از خودروهای اسپورت دیگر، از یک بدنهٔ یک‌پارچه از جنس الیاف کربن بهره‌مند است. در ساخت بدنه خارجی از ورق ریخته‌گری (SMC) استفاده شده‌است که در مقایسه با فولاد ۲۰٪ سبک‌تر است. مقاومت این بدنه قابل مقایسه با بدنهٔ فولادی بوده و دارای مقاومت بیشتری نسبت به فلز آلومینیوم است.

سیستم تعلیق ۴سی در جلو از نوع دوجناقی و در عقب از نوع مک‌فرسون است. ۳۸٪ از وزن این خودرو بر روی محور جلو، و ۶۲٪ وزن آن بر روی محور عقب قرار دارد. ۴سی در حالت استاندارد از رینگ‌های ۱۷ اینچی با لاستیک‌هایی با اندازهٔ ‎205/45 R17‎ در جلو و ۱۸ اینچی با لاستیک‌هایی به اندازهٔ ‎235/40 R18‎ در عقب مجهز است. همچنین به صورت انتخابی می‌توان رینگ‌های ۱۸ اینچی با لاستیک‌های ‎205/40 R18‎ برای چرخ‌های جلو و رینگ‌های ۱۹ اینچی با لاستیک‌های ‎235/35 R19‎ را برای چرخ‌های عقب سفارش داد. تمامی لاستیک‌های ارائه شده برای آلفا رومئو ۴سی از نوع پیرلی پی زیرو هستند. خودروی ۴سی از ترمز دیسکی در تمام چرخ‌ها برخوردار است. این ترمزهای دیسکی ساخت شرکت برمبو، در چرخ‌های جلو دارای اندازهٔ ۳۰۵ میلیمتر (۱۲ اینچ)، و در چرخ‌های عقب دارای اندازهٔ ۲۹۲ میلیمتر (۱۱٫۵ اینچ) هستند. این ترمزها به ۴سی این قابلیت را می‌دهند تا پس از طی مسافت ۳۶ متر از سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت (۶۲ مایل بر ساعت) به حالت توقف کامل برسد.جهت کاهش وزن و همچنین انتقال بیشتر حس رانندگی به راننده، خودروی ۴سی فاقد سیستم فرمان قدرتی (هیدرولیک) است. ارتفاع گرانیگاه این خودرو از زمین تنها ۴۰ سانتیمتر (۱۶ اینچ) است که ۷ سانتیمتر (۲٫۸ اینچ) از خودروی لوتوس الیس کوتاه‌تر است.

پیشرانه و عملکرد:

220px Geneva MotorShow 2013 Alfa Romeo engine 2 آلفارومئو 4C

موتور ۱۷۵۰ سی‌سی چهار سیلندر تی‌بی‌آی (تزریق‌مستقیم توربو)

آلفارومئو 4C از یک تمام‌آلومینیومی موتور چهار سیلندر خطی توربو با حجم ۱٬۷۴۲ سانتی‌متر مکعب (۱٫۷۴ لیتر) بهره‌مند است. بیشترین قدرت این موتور معادل ۲۴۰ اسب بخار (۱۷۹ کیلووات) است که در دور موتور ۶٬۰۰۰ دور بر دقیقه به دست می‌آید. این پیشرانه که جهت دستیابی به وزن کمتر طراحی شده، دارای مصرف سوخت ترکیبی ۶٫۸ لیتر بر ۱۰۰ کیلومتر (۳۵ مایل بر گالون آمریکایی؛ ۴۲ مایل بر گالون بریتانیایی) است. شتاب ۰–۱۰۰ کیلومتر بر ساعت (۰–۶۲ مایل بر ساعت) ۴سی برابر با ۴٫۵ ثانیه، و بیشینه سرعت آن معادل ۲۵۸ کیلومتر بر ساعت (۱۶۰ مایل بر ساعت) است. نسبت قدرت به وزن این خودرو برابر با ۰٫۲۶۷ اسب بخار به ازای هر کیلوگرم از وزن است. یک ژورنالیست از مجلهٔ خودرویی کواتروروت ثابت کرده‌است که خودروی ۴سی می‌تواند در زمانی کمتر از ۴٫۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. طبق گزارش این ژورنالیست، در حالت مسابقه، همزمان با اینکه پای راننده بر روی پدال ترمز قرار دارد، پدال دندهٔ پشت فرمان سمت راست را به بکشد، دور موتور به ۳٬۵۰۰ دور بر دقیقه می‌رسد. اما در صورتی به‌طور همزمان پدال دندهٔ سمت چپ نیز کشیده شود، دور موتور به ۶٬۰۰۰ دور بر دقیقه (بیشترین قدرت تولیدی موتور) رسیده و پس از رها کردن پدال ترمز، خودرو می‌تواند در زمان ۴٫۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

طبق آمار منتشر شده از رکورد زمانی آلفا رومئو ۴سی در پیست نوربورگ‌رینگ توسط مجلهٔ خودرویی ایتالیایی کواتروروت، خودروی ۴سی موفق به ثبت زمان ۸:۰۴ دقیقه برای طی یک دور پیست شده‌است.

۴سی به یک جعبه‌دندهٔ شش سرعتهٔ دوکلاچه خشک آلفا تی‌سی‌تی با پدال‌های تعویض دنده بر روی فرمان مجهز است. این خودرو همچنین به سیستم تنظیم حالت دینامیکی آلفا دی‌ان‌ای مجهز است که رفتار پیشرانه، سیستم ترمز، سیستم تعلیق، جعبه‌دنده و پاسخ دریچه گاز را کنترل می‌کند. علاوه بر حالت‌های مختلف رانندگی که در خودروی جولیتا نیز یافت می‌شوند، مدل ۴سی دارای یک حالت اضافه با نام «حالت مسابقه» است.

خلاصه مشخصات فنی
بیشینه سرعت ۲۵۸ کیلومتر بر ساعت (۱۶۰ مایل بر ساعت)
۰–۱۰۰ ۴٫۵ثانیه
نوع موتور چهار سیلندر خطی توربو
حجم موتور ۱٬۷۴۲ سانتی‌متر مکعب (۱٫۷۴ لیتر)
توان ۲۴۰ اسب بخار (۱۷۹ کیلووات) در ۶٬۰۰۰ دور بر دقیقه
گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر (۲۵۸ پوند-فوت) در ۲٬۱۰۰–۳٬۷۵۰ دور بر دقیقه
شتاب جانبی ۱٫۱ جی

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آلفارومئو 4C”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آلفارومئو 4C”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *