کیا ریو 2003-2005
ریو خودرویی بود که کیا موتورز آن را سال 2000 میلادی بهعنوان جایگزین پراید رونمایی کرد. داستان حضور ریو در ایران به سال 83 برمیگردد؛ یعنی زمانی که دو سال از عرضه نسل اول آن میگذشت و فیسلیفت جدیدی در 2002 رونمایی شده بود. آن روزها تنها تجربه مشتریان ایرانی از محصولات کیا همان پراید بحثبرانگیز بود؛ اما کیا که آمد، سبک و سیاق خودروهای شهری تغییر کرد. این خودرو از پیشرانه 1.5 لیتری مناسبی استفاده میکرد و آپشنهای خاصی نداشت ولی دوام و اقتصادیبودنش بر شهرت آن افزود. ریو به مدت هفت تا هشت سال، یکسره تولید شد و ایام موفقی را تجربه کرد؛ اما سال 90 شمسی با تصویب قانون اجباری شدن نصب کیسه هوا و عدم توانایی شرکت برای اجرایی کردن آن، تولید آن متوقف شد ولی هر دو مدل دندهای و اتوماتش تا سال 91 فروخته میشدند.
نسل اول:
نسل اول کیا ریو در سال ۲۰۰۰ میلادی به بازارهای جهانی عرضه شد. این خودرو در دو گونه سدان (Sedan) و استیشن (Station Wagon) تولید شده و از سه موتور بنزینی ۱٫۳ لیتری، ۱٫۵ لیتری و ۱٫۶ لیتری نیرو میگرفت.
کیا ریو نسل اول در سال ۲۰۰۲ به روز رسانی شد. این گونه از این خودرو به بازارهای خودروی ایران نیز راه پیدا نمود. کیا ریو نسل اول در سال ۲۰۰۵ میلادی با نسل دوم این خودرو جایگزین شد.
این خودرو (کيا ريو مونتاژ سايپا) بر اساس پلت فرم فورد فیستا ساخته شدهاست و دارای سیستم تعلیق مک فرسون در جلو و نیمه مستقل پیچشی با میل تعادل در عقب میباشد. موتور این خودرو نیز از نوع DOHC از سری موتورهای B طراحی شرکت فورد آمریکا است. در مدل های تولید شده در ایران از موتور B5 استفاده شده است، این موتور توسط شرکت میشیگان تکنولوژی آمریکا با گیربکس ریو هماهنگ، و قدرت و گشتاور آن نیز بهبود یافته است.
از جمله ویژگیهای مهم این خودرو شاسی محکم، هماهنگی گیربکس و موتور و آیرودینامیک مناسب آن میباشد که موجب بالا رفتن راندمان موتور خودرو گردیدهاست. این خودرو دارای سه ستاره ایمنی از مؤسسه یورو انسیایپی اروپاست.
این نسل از ریو در ایران توسط شرکت سایپا از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۱ تولید شد. این خودرو با وزن ۱۱۰۰ کیلوگرم و نسبت توزیع وزنی ۶۰ جلو، ۴۰ عقب، دارای موتور ۱۵۰۰ سیسی ۱۶ سوپاپ به قدرت ۹۸ اسب بخار میباشد که شتاب صفر تا صدی برابر ۱۱ ثانیه، بیشینهٔ سرعتی برابر ۱۹۵ کیلومتر و مصرف سوخت ۵ لیتر در بزرگراه و ۷ لیتر در شهر و مصرف ترکیبی برابر ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارد. در خودروی ریو تولید شده در ایران بسیاری از امکانات خودرو از جمله ایربگ هاي راننده و شاگرد، آینههای برقی، رینگ آلومینیومی ۱۴ اینچی، چراغ نقشه خوان، تنظیم برقی چراغ جلو، اهرم تنظیم فرمان، گرم کن صندلي، مهشکن جلو، آنتن برقی و سیستم صوتی فابریک کرهای توسط سایپا حذف شدند.
تولید این خودرو در ایران سال 1391 به دلیل نبود ایربگ (که از آن سال به بعد نصب آن بر روی تمام خودروهای ایرانی اجباری شد) و مخالفت کیا با هرگونه دستکاری از طرف شرکت سایپا در این خودرو خاتمه یافت.
- نقاط قوت: استهلاک بسیار کم – شتاب بالاتر نسبت به رقبا – مصرف سوخت اقتصادی- طراحی کاربردی فضای کابین – صندوق عقب جادار – بدنه محکم – قطعات ساخت کره جنوبی – طراحی زیبا چراغهای عقب و جلو
- نقاط ضعف: ترمز نه چندان قوی، حذف ایربگ و بسياري از امکانات (توسط سایپا)، کابين معمولي
- امتیاز جهانی ایمنی: ۳ از ۵
- امتیاز جهانی طراحی: ۳٫۸ از ۵
- امتیاز جهانی فنی: ۳٫۵ از ۵
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.