سایپا سیلک

سایپا سیلک (Saipa Sialk) یک خودروی کراس‌اوور محصول سایپا است که بر اساس خودروی سیتروئن C3-XR و بر روی پلتفرمی مشترک با پژو 2008 تولید خواهد شد.

مقایسه

سایپا سیلک 1403-1406

سایپا سیَلک یک خودروی کراس‌اوور محصول سایپا است که بر اساس خودروی سیتروئن سی۳-ایکس‌آر و بر روی پلتفرمی مشترک با سی۳-ایکس‌آر و پژو 2008 تولید خواهد شد.

سایپا سیلک

نگاه کلی:

سایپا M44، که البته نسخه داخلی‌سازی شده آن با نام سایپا سیلک وارد بازار کشورمان می‌شود، در واقع همان سیتروئن C3XR است. اما نکته جالب توجه اینجاست که خودروی رونمایی شده در نمایشگاه مشهد، با خودرویی که سال 1401 در نمایشگاه تحویل صنعت خودرو، رونمایی شده بود، متفاوت است!

عجیب‌تر اینکه قرار بود این محصول، با موتور 3 سیلندر 1.2 لیتری توربو تولید گردد، اما در نمایشگاه مشهد، آقای محمدعلی تیموری، مدیرعامل سایپا، استفاده از موتور 3 سیلندر را رد کرد. بنابراین احتمالا پیشرانه جدید این خودرو، همان موتور ME16 خواهد بود که 1.6 لیتر حجم دارد. از آنجایی که کراس‌اور ریرا ایران خودرو نیز موتوری مشابه با همین مشخصات دارد، احتمالا استفاده از پیشرانه ME16 برای سایپا سیلک، بسیار زیاد است.

نام‌گذاری:

سیلک در زمان رونمایی در شهریور 1401 با نام M44 معرفی شد، اما پس از فیس‌لیفت سیتروئن C3-XR، سایپا نام پروژه «M44» را نیز به «سیلک» تغییر داد. به این دلیل که قار است این خودرو در کارخانهٔ سایپا در کاشان تولید شود، نام کنونی این خودرو از تپه سیلک گرفته شده‌است.

ابهام زدایی: در زمان نگارش این مقاله هنوز این خودرو بطور رسمی رونمایی نشده است و در تمام نمایشگاه ها از خودرو C3-XR استفاده گردیده و البته هنوز مشخصات فنی نیز بطور قطع مشخص نگردیده است.

تاریخچه:

در سال 1395، در زمان برقراری برجام و تا پیش از خروج ایالات متحده از این توافق، سیتروئن C3-XR (نسخه چینی سیتروئن سی3) توسط سایپا در نمایشگاه خودرو مشهد رونمایی شد و بنا بود که در ایران به تولید برسد. اما با خروج آمریکا از برجام و متعاقباً قطع همکاری شرکت‌های فرانسوی با صنعت خودروی ایران، این پروژه متوقف شد. پس از آن در سال 1401 این خودرو مجدداً در نمایشگاه تحول صنعت خودرو با نام M44 رونمایی شد.

در دی ماه 1402 بهزاد رضایی، قائم مقام مدیرعامل در حوزه مهندسی، کیفیت و تولید شرکت سایپاسیتروئن، در سومین نمایشگاه بین‌المللی اتو شو (خودروهای سبک و سنگین) تاکید کرد شرکت سایپاسیتروئن از به‌روزترین خودروسازهای کشور است. پیرو سیاست‌های ابلاغی، شرکت سایپاسیتروئن تنوع سبد محصول را در راستای کسب رضایت مشتریان در دستور کار قرار داده است.

مشخصات فنی:

سایپا سیلک از یک موتور تنفس طبیعی 1.6 لیتری 16 سوپاپ ME16 استفاده می‌کند که همزمان با نام TU5 پلاس بر روی خودروی تارا محصول ایران‌خودرو نیز به‌کار رفته‌ است. این موتور دارای توان 110 اسب بخار (۸۲ کیلووات) و گشتاور 150 نیوتن متر (۱۱۰ پوند نیرو-فوت) است. جعبه‌دنده‌هایی که برای این خودرو در نظر گرفته شده‌اند نیز شامل یک گزینه 6 سرعته دستی و یک گزینه 6 سرعته خودکار هستند.

پلتفرم سیلک با خودروهای تارا و پژو 2008 یکسان است و هر سه خودرو از پلتفرم PF1 گروه پی‌اس‌ای استفاده می‌کنند.

 

مقالات مرتبط:

تهیه، تدوین و ترجمه: تیم زاورکار

آخرین بروزرسانی مقاله: ژانویه 2024

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سایپا سیلک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سایپا سیلک”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *