سانگ یانگ موسو FJ

سانگ یانگ موسو (SsangYong Musso) یک خودرو شاسی‌بلند و وانت سواری شهری-بیابانی (Off-Road) لوکس است. نام موسو به معنای کرگدن است.

مقایسه

سانگ یانگ موسو FJ تولید 1993-2005

سانگ یانگ موسو FJ اس‌ یو وی نتیجه همکاری بین سانگ‌یانگ و Daimler-Benz و این خودرو توسط کن گرینلی طراحی شده است. این ماشین دارای مدل دیگری به نام موسو اسپرت که ان را نیز با نام اکتیون اسپرت نیز می‌شناسند.

سانگ یانگ موسو FJ

نگاه کلی:

سانگ یانگ موسو FJ برای اولین بار در سال 1993 تولید شد و با موتور 2.8 و 3.2 لیتری شش سیلندر خطی مرسدس بنز M104 بنزینی و یک موتور مرسدس بنز M111 2.3 لیتری چهار سیلندر خطی بنزینی یا 2.3 لیتری در دسترس بود. موتورهای چهار سیلندر و 2.9 لیتری پنج سیلندر دیزل (Mercedes-Benz OM601 و OM602) با تنفس طبیعی یا اینترکولر توربو (از سال 1997) در این خودرو استفاده شده است.

این خودرو توسط کن گرینلی بریتانیایی طراحی شد و جایزه طراحی خودرو را از نمایشگاه خودروی بیرمنگام که در سال‌های 1994 و 1996 برگزار شد، دریافت کرد. سانگ یانگ موسو FJ همچنین به دلیل توانایی‌های خارج از جاده‌اش شناخته می‌شود، این وسیله نقلیه برنده مسابقات Rallye des Pharaons برای خودروهای 4WD در اکتبر 1994 شد. فیس لیفت شده نسخه از سال 1998 در دسترس بوده است.

سانگ یانگ موسو پنج نفر را در خود جای می دهد، یک صندلی صندوق عقب تاشو در مدل های کمیاب برای هفت نفر موجود است. سانگ یانگ موسو FJ Sports، یک نوع موسو با ویژگی های جوان پسند، در سال‌های بعد عرضه شد. موسو در ایران با نام موسو تولید شده توسط شرکت مرتب خودرو (از سال 1382) عرضه می شود. این خودرو از سال 1997 تا 2005 توسط شرکت خودروسازی مکونگ در ویتنام فروخته شد.

 

دوو موسو:

موسو همچنین از سال 1995 تا سال 1999 توسط سانگ یانگ برای بازار بریتانیا تولید می شد، زمانی که دوو موتورز مسئولیت آن را بر عهده گرفت. این خودرو به نام دوو موسو تغییر نام داد و بیشتر سبک بدنه گرینلی را حفظ کرد و تغییر قابل توجهی در جلوپنجره جلویی جدید داشت که بیشتر با استایل دوو سازگار بود. دوو موسو در آلمان نیز فروخته شد.

تولید دوو موسو در نیمه دوم سال 2002، 2 سال قبل از اینکه دوو توسط جنرال موتورز تغییر نام داد، به پایان رسید.

سانگ یانگ موسو FJ

در ایران:

موسو در ایران توسط شرکت مرتب خودرو مونتاژ می‌شد که تولیدکننده خودروهای لندروور با نام پاژن است. پسندیدن ظاهر موسو بستگی به سلیقه شما دارد ولی بدون شک استایل و هویت این خودرو منحصر به خودش است که نظرات منفی و مثبت را متوجه خود می‌کند. کیفیت ساخت این خودرو نسبتاً بالاست. اما این موفقیت تا جایی ادامه داشت که واردات خودرو آغاز و البته باعث شد تا موسوی گمنام و البته نه چندان دلچسب نیامده برود و زیاد شناخته نشود.

موسو در کشور ما با دو نوع پیشرانه و با دو نوع گیربکس به بازار عرضه شد که یکی موتور شش سیلندر با حجم ۳۲۰۰ سی سی که همان موتور بنز E320EL است و دیگری موتور چهار سیلندر ۲۳۰۰ سی سی که همان موتور بنز E230EL است.

اما موسو دارای امکانات بسیار زیادی است که با توجه به پول پرداختی مقرون به صرفه به نظر می‌آید. موسو در بخش ایمنی دارای امکاناتی همچون ایربگ، ترمز ABS، میله‌های درون درها و سیستم‌های پیشرفته ای همچون سیستم TCS است که برای گذر از محل‌های لغزنده مناسب است. سیستم ABD برای جلوگیری از گیر کردن خودرو در چاله‌ها یا مسیرهای گلآلود به کار می‌رود به صورتی که اگر چرخی در گل گیر کند این سیستم با انتقال نیرو به چرخ‌هایی که درگیر با سطح غیرلغزنده هستند خود را از آن محیط بیرون می‌کشد.

سیستم TOD هم میزان قدرت مورد نیاز برای اکسل‌های جلو و عقب را تغییر می‌دهد و درصد تقسیم توان چرخ‌های جلو و عقب را به صورت خودکار تنظیم می‌کند که باعث هندلینگ بهتر خودرو در سر پیچ‌ها می‌شود و از محیط‌های لغزنده به راحتی عبور می‌کند. سیستم EBD نیز مکملی برای سیستم ABS است و با تقسیم نیروی ترمز به میزان لازم برای اکسل‌های جلو و عقب بیشترین تأثیر را برای سر نخوردن خواهد داشت این سیستم با تقسیم نیروی ترمز بین چرخ‌های جلو و عقب از چرخش خودرو هنگام ترمز کردن در سر پیچها جلوگیری می‌کند.

سیستم ECS با کنترل سرعت از چرخش و انحراف خودرو در پیچها جلوگیری می‌کند و به وسیله دکمه ECS/SPORT بر روی داشبورد قابل کنترل است. اما موسو دارای سه نوع سیستم تعلیق است که از حالت 2H برای رانندگی در جاده‌های شهری شروع شده و پس از آن به 4H برای حرکت در جاده‌های کوهستانی و لغزنده با سرعت بالا می‌رسد و در نهایت به 4L برای حرکت در جاده‌های صعب العبور با سرعت پایین و قدرت بالا خواهد رسید که به صورت دستی قابل تنظیم و انتخاب است.

از موارد دیگری که برای بالا بردن ایمنی سرنشینان موسو در نظر گرفته شده می‌توان به قفل شدن درهای خودرو در سرعت‌های بالای ۵۰ کیلومتر به صورت خودکار اشاره داشت، همچنین در صورت وارد شدن ضربه به خودرو در سرعتهای بالای ۱۵ کیلومتر نیز در صورتی که سنسورها ضربه دیگری را احساس نکنند به صورت خودکار باز خواهند شد. این خودرو توسط شخصی به نام کن گرینلی از بخش هنر کالج سلطنتی لندن طراحی شده‌است.

سیستم پیشرانه در تمامی مدلهای آن نیز از موتورهای بنز استفاده می‌شود، موتورهای نصب شده بر روی این خودرو، توسط تولیدکننده کره‌ای به شرح زیر است:

  1. موتور بنزینی ۶ سیلندر ۳۲۰۰ سی سی (همان موتور بنز E320EL)
  2. موتور بنزینی ۴ سیلندر ۲۳۰۰ سی سی (همان موتور بنز E230EL)
  3. موتور دیزلی ۵ سیلندر ۲۹۰۰ سی سی (۶۰۲TD)
  4. موتور دیزلی ۴ سیلندر ۲۳۰۰ سی سی (۶۰۱TD همان موتور بنز V۲۳۰)

 

 

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سانگ یانگ موسو FJ”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “سانگ یانگ موسو FJ”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *