کادیلا (P90) 1405-1402
کادیلا (P90) خودرویی سدان و چهار در در کلاس سی است. این خودرو بر اساس شاسی نسل اوّل رنو لوگان توسعه یافته است.
نگاه کلی:
پارسخودرو کادیلا، خودرویی سدان و چهار در در کلاس سی و اولین خودرو با برند پارس خودرو است. این خودرو بر اساس شاسی نسل اوّل رنو لوگان و سکوی B0 رنو-نیسان توسعه یافته و برای اولین بار در آن از پیشران ME16 استفاده شده است. این پیشران در شرایط مطلوب ۱۱۵ اسب بخار توان و ۱۴۷ نیوتون-متر گشتاور تولید میکند. این خودرو در زمستان سال 1402 به بازار خودروی ایران عرضه شد.
تاریخچه:
مدیران شرکت پارس خودرو از سالها قبل برنامهٔ داخلیسازی رنو لوگان (تندر ۹۰) را داشتهاند امّا این پروژه سالها بود که به حالت تعلیق درآمده بود. تا آن که دیماه سال ۱۳۹۸، با تشدید تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه ایران، شرکت فرانسوی Renault به صورت یکطرفه با پارسخودرو قطع رابطه و کارشناسان خود را از خط تولید لوگان و ساندرو خارج کرد.
چنین شد که پروژهٔ تولید لوگان بدون حضور رنو با نام پروژه P90 دوباره مطرح شد. و پارس خودرو کادیلا ماحصل این پروژه است. کادیلا برای اولین بار در مراسم افتتاح خطتولید جدید مگاموتور رونمایی شد.[۲]خروج شرکت رنو از پارسخودرو، این شرکت برای تأمین پیشران کادیلا دوچار مشکل شد؛ برای همین از پیشران ME16 مگاموتور در خودروی جدیدش استفاده کرد. این پیشران حدود ۱۲ اسب بخار توان و ۷ نیوتون-متر گشتاور بیشتر نسبت بهٔ فرانسوی دارد.
مشخصات فنی:
شاسی این خودرو متعلق به نسل اوّل داچیا لوگان (رنو لوگان یا تندر ۹۰) و پلتفرم B0 رنو-نیسان میباشد که به گفتهٔ مدیر پروژه، تقویتهایی را در بخش عرضی کف خودرو داشتهاست تا استحکام خودرو را در برخورد از کنارهها بیشتر شود. این خودرو دیفرانسیل جلو است.
ساختار پیشرانه مورد استفاده در این خودرو از نوع چهار سیلندر و شانزده سوپاپ است که ۱۶۰۰ سیسی حجم دارد و در شرایط مطلوب ۱۱۵ اسب بخار توان در ۵۸۰۰ دو و ۱۴۷ نیوتون-متر گشتاور در ۴۲۰۰ دور تولید میکند. این پیشران دارای فناوری سامانه سوپاپ متغیر و استاندارد آلایندگی یورو ۵ (Euro V) است.
این پیشرانه از طریق شرکت مگاموتور برای پارس خودرو تأمین میشود. این پیشران در اصل الگوبرداری شده از پیشران EC5 شرکت پسا است. شرکت PSA با سرمایه گزاریهایی که در این زیرمجموعهٔ سایپا داشت، قرار بود تا خطتولید پیشران EC5 را برای استفاده در سیتروئن C3های تولیدی در سایت سایپا-سیتروئن را در مگاموتور راه اندازی کند و مگاموتور با امضای این قرارداد توانست دانشفنی این پیشران را بهدستآورد؛
که سرانجام در سال ۱۳۹۸ با تشدید تحریمهای غیرقانونی ایالات متحده آمریکا علیه ایران، شرکت PSA از ایران خارج شد و این پروژه نیمهکاره ماند. سر انجام شرکت مگاموتور با تکمیل خطتولید نیمهکارهٔ این پیشران توانست نمونهای مشابه آن با نام اختصاری ME16 تولید و برای خودروهایی مانند کادیلا مناسب سازی کند.
سیستم تعلیق این خودرو مشابه رنو لوگان نسل اوّل است. سیستم تعلیق لوگان نرم و قوی است و شاسی آن بهطور قابل توجهی بالاتر از سایر خودروهای جمع و جور قرار میگیرد تا به آن کمک کند تا در جادههای خاکی و چالهها در جادههای آسفالتی که به خوبی نگهداری نشدهاند، به مشکل برنخورد.
در کادیلا جعبه دنده 5 سرعته دستی ۵F18 سری SE (با مهندسی آیسین) توان را به چرخهای جلوی کادیلا دنده دستی میرساند و در نسخه اتوماتیک، جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک DAE وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد.
ایمنی:
ترمزها در پارسخودرو کادیلا در چرخهای جلو دیسکی و در چرخهای عقب از نوع کاسهای خنک شونده است. از دیگر امکانات ایمنی کادیلا میتوان به دو کیسه هوا، فرمان کمکی برقی، نور روشنایی روز و . . . اشاره کرد.
در ژوئن ۲۰۰۵، نسخهٔ فرانسوی این خودرو (داچیا لوگان)، در تست تصادق یورو انسیایپی توانست سه ستارهٔ ایمنی را بهدستآورد.
امکانات:
در تمام نسخ کادیلا امکاناتی از قبیل فرمان کمکی برقی، تریم داخلی چرم مصنوعی، چراغ روشنایی روز، دوربین و سنسور پارک عقب، نمایشگر لمسی، شیشهها و آینههای جانبی برقی، سنسور فشار باد تایرها، دو کیسه هوا، تهویه اتوماتیک، ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای عقب، کامپیوتر سفری، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی وجود دارد.
در نسخههای کاملتر امکاناتی چون سانروف، کروز کنترل، محدود کنندهٔ سرعت، شیشههای دودی عقب، استارت دکمهای و . . . مورد انتظار است.
مقالات مرتبط:
منابع: wikipedia.org
تهیه، تدوین و ترجمه: تیم زاورکار
آخرین بروزرسانی مقاله: ژانویه 2024
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.