دوو ماتیز

(1 بررسی مشتری)

دوو ماتیز (Daewoo Matiz) نام یک خودروی کوچک شهری ساخت کره جنوبی است که محصول شرکت جی‌ ام دوو می‌باشد. تولید این خودرو در سال 1998 آغاز شد و پس از منحل شدن شرکت دوو، این خودرو توسط جنرال موتورز تا سال 2011 با نام شورولت اسپارک تولید می‌شد.

مقایسه

دوو ماتیز M100 و M150

دوو ماتیز یا شورولت اسپارک نسل اول و دوم، یک خودروی کوچک شهری ساخت کره جنوبی است که محصول شرکت جی‌ام دوو می‌باشد. تولید این خودرو در سال ۱۹۹۸ آغاز شد و پس از منحل شدن شرکت دوو، این خودرو توسط جنرال موتورز تا سال 2011 با نام شورولت اسپارک تولید می‌شد. این خودرو در کلاس‌بندی هاچ‌بک شهری یا میکروکار می‌باشد.

دوو ماتیز

تولیدکننده این خودرو در ایران شرکت کرمان موتور بود که از سال 79 تا 83 تولید شد. این خودرو مجهز به یک موتور 800 سی‌سی 52 اسب بخاری است. شتاب صفرتاصد این خودرو ۱۵ ثانیه است.
مصرف سوخت این خودرو به صورت نرمال در شهر ۶ تا ۶٫۵ می‌باشد و مصرف جاده‌ای ماتیز ۵ لیتر در هر صد کیلومتر است. سیستم جرقه این خودرو کویل و دلکو دارای مگنت می‌باشد که جز نسخه‌های اولیه انژکتور می‌باشد.

از جمله امکانات این خودرو شامل شیشه برقی، گرمکن شیشه عقب، گیربکس 5 سرعته‌ دستی موتور انژکتوری، فرمان هیدرولیک و کولر می‌باشد.

مشخصات فنی دوو ماتیز:

دوو ماتیز سه سیلندر بوده و حجم موتور آن به 800cc می‌رسد. وزن این خودرو 851 کیلوگرم است. و در سالهای 2000 و 2001 در انگلستان طراحی شده‌است.

تولید:

با خرید سهام عمده شرکت دوو توسط جنرال موتورز و به دلیل تحریم ایران توسط آمریکا، تولید این خودرو در ایران متوقف گردید. در سال 2003 شرکت جنرال موتورز قصد داشت تا با تولید و عرضه این خودرو با نام جدید شورلت اسپارک، بخشی از بازار کشور چین را بدست بیاورد ولی هنگامی که خودرو خود را در نمایشگاه خودرو چین عرضه نمود، با کمال تعجب متوجه شد که خودرو چینی QQ3 با ظاهری کاملاً مشابه توسط شرکت چری اتومبیل و با قیمت تنها 2000 دلار عرضه شده‌است.

بعدها این خودرو چینی در ایران توسط شرکت مدیران خودرو با نام ام‌ وی‌ ام 110 مونتاژ گشت. دوو ماتیز به لحاظ فرم خاص بدنه‌اش خیلی زود ستاره اقبالش درخشید. موفقیت خیره‌کننده آن کاری کرد تولیدش در 8 کشور دنیا انجام شود. واردات این خودرو به ایران نیز تقریبا از همان زمان و در سال 1379 استارت خورد و خیلی زود سر از خطوط مونتاژ کرمان موتور درآورد. شاید عجیب باشد ولی طبق آمار موسسه یورو NCAP دوو ماتیز حتی از سیتروئن زانتیا نیز امن‌تر بوده است.

فیس‌لیفت:

دوو ماتیز در سال ۲۰۰۰ میلادی یک فیس لیفت را تجربه کرد. مرکز طراحی دوو در انگلستان این طراحی این فیس‌لیفت را انجام داد. در بخش ظاهری بخش‌های سپرها و چراغ‌ها دچار تغییرات جزئی شده بودند.در بخش تجهیزات این نسخه تفاوتی با دیگر نسخه‌ها ندارد. در این فیس لیفت، یک موتور ۴ سیلندر ۱ لیتری جدید برای این خودرو طراحی شده بود. این فیس‌لیفت از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ (که شرکت دوو در جنرال موتورز ادغام شد) در کره جنوبی تولید شد. بعدها این خودرو در شرکت جنرال موتورز ازبکستان تولید شد که تا کنون ادامه دارد. این اتاق با کد ام۱۵۰ ماتیز شناخته شده بود.

 

1 دیدگاه برای دوو ماتیز

  1. Avatar for mastermind

    سوگل

    وااای من عاشقشم مامانم داره هنوز فلفل نبین چه ریزه ایشونن

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 دیدگاه برای دوو ماتیز

  1. Avatar for mastermind

    سوگل

    وااای من عاشقشم مامانم داره هنوز فلفل نبین چه ریزه ایشونن

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *