راهنمای خرید خودرو داخلی 1402

راهنمای خرید خودرو داخلی در سال 1402 پارت اول: ایران خودرو

همیشه یکی از سوالات پرتکرار ما برای خرید خودرو داخلی این است که چه خریدی کنیم که هم به صرفه باشد و هم کارایی لازم را داشته باشد اما به همینجا ختم نمی شود و ما ایرانی ها فاکتور های بیشتری برای خرید داریم. فاکتور های مثل افت قیمت، تامین قطعات، بازار مناسب کارکرده و همچنین شخصیت اجتماعی خودرو. تیم زاورمگ در این مقاله به برسی خودرو های بومی تولیدشده توسط شرکت ایران خودرو می پردازد.

راهنمای خرید خودرو داخلی 1402

 

 

آنچه در مقاله راهنمای خرید خودرو داخلی 1402 (پارت یک) مطالعه میکنید:

مقدمه:

بررسی خرید پژو 206

بررسی خرید پژو 207

بررسی خرید پژو پارس

بررسی خرید سمند

بررسی خرید تارا

بررسی خرید دنا

بررسی خرید رانا

سخن پایانی

مقدمه:

در سال جاری تولیدات شرکت ایران خودرو به ماشین های پژو 206 تیپ دو و سه، مدل های مختلف پژو 207، پژو پارس، سمند سورن، تارا، دنا و رانا ختم می شود. برای بررسی دقیق تر این خودرو ها همواره می توانید با کلیک بر روی لینک و یا جستجو در بانک خودرو زاور وارد صفحه مربوطه شوید زیرا در این مقاله صرفه به جهات خرید و بازار و نقاط برجسته خودرو ها می پردازیم.

 

پژو 206:

پژو 206 تیپ دو: بعد از بازنشستگی تیپ 5 گزینه های طرفداران 206 به دو مورد محدود شد و ارزان ترین آن 206 تیپ دو است که همچنان در بین جوانان خواهان بسیاری دارد. این خودرو هچبک جمع و جور فضای مناسبی برای سرنشینان جلو مهیا می کند ولی در فضای سرنشینان عقب خساست بخرج داده است. نوع صندلی های جلو هم به نسبت تولیدات داخل مناسب بوده و در سفر های طولانی کمر درد و خستگی زیادی تجربه نخواهید کرد.

طراحی زیبای پژو 206 خسته کننده نیست و همیشه در بازار ما مورد پسند جامعه و همانطور که تاکید کرده ایم جوانان قرار گرفته است اما اگر خانواده ای بیش از دو نفر هستید باید به فضای کم صندلی عقب و صندوق بار توجه ویژه ای داشته باشید.

پژو 206 تیپ دو چندان آپشن قابل توجهی ندارد و ایران خودرو به شیشه بالابر برقی و جالیوانی بسنده کرده و در تولیدات سال شاهد ترمز ABS، کیسه هوای راننده و سنسور دنده عقب هم هستیم.

این خودرو به لحاض فنی با رقبای خودش مانند کوییک ظاهرا فاصله کمی دارد اما در بطن نظرات مردم و کارشناسان اختلاف کیفیتی بالایی را در اختیار راننده می گذارد. 206 تیپ دو با 75 اسب بخار قدرت و شتاپ 12 ثانیه ای تغریبا نیاز شهری را برآورده می کند و همچنین مصرف مناسب سوخت و حداکثر سرعت 170 کیلومتر در ساعتی که ارائه می کند برای جوانان و عاشقان خودرو همچنان جذاب است.

پژو 206 در تمامی مدل ها بازار دست دوم خوبی دارد و از افت قیمت پایینی در بازار خودرو برخوردار است، بقول دلالان خودرو این ماشن همیشه پول نقده!

پژو 206 تیپ سه: در مورد پژو 206 تیپ 3 با توجه به توضیحاتی کر در مورد تیپ دو داده ایم موضوع جدید و اضافه تری برای گفتن وجود ندارد بجز اینکه در تیپ سه ما شاهد تغییراتی بروز تر مثل سقف پانوراما هستیم و البته چند آپشن جدید مثل تهویه اتوماتیک، صندلی های عقب تاشو با پشت سری های سه گانه، کنترل سیستم صوتی از پشت فرمان، سیستم پخش USB با چهار بلندگو و دو تیوتر، هستیم.

در سایر موارد هیچ تفاوتی با 206 تیپ 2 ندارد البته با توجه با اختلاف قیمت 30 الی 40 میلیونی حال حاضر ارزش خرید بهتری نسبت به برادر بزرگتر خود دارد.

پژو 207:

وقتی 206 باز ها بخوان بیشتر پول خرج کنن و کمی لوکس تر باشن اولین گزینه براشون پژو 207 است که نتنها جوانان بلکه بین خانوم ها و خارجی سوارانی که دنبال یه ماشین مناسب درون شهری هستند هم طرفدار دارد. این خودرو خوش فروش با توجه به پیشرانه استاندارد TU5 مزیت مناسبی در بین خودرو های هم قیمتش دارد.

قدرت و شتاب خوب، مصرف پایین و همچنین بازار مناسب دست دوم این خودرو را به یکی از پرفروش ترین تولیدات ایران خودرو تبدیل کرده است. شرکت ایران خودرو در سال های اخیر به نسخه های 207 خود بیشتر اهمیت داده و تنوع زیادی را در اختیار مصرف کننده قرار داده است که البته از این تنوع ناشیانه چندان هم استقبال نشده و فقط برخی مدل ها فروش خوبی را تجربه نکرده اند.

پژو 207 دنده ای ساده و نسخه پژو 207 اتوماتیک تا حدودی مثل قبل تداوم فروش خود را حفظ کرده اند و البته نسخه های تازه واردی مثل پژو 207 دنده ای پانوراما و اتوماتیک پانوراما پلاس خیلی زود بازار نسخه های قبلی خودشون رو تصاحب کردند و حتی رقیب جدیدی برای بازار هچبک های چینی شده اند. اما مدل های MC با خلاقیت نه چندان جذاب رنگبندی که کارشناسان ایران خودرو به خرج داردند مورد استقبال واقع نشده اند.

پژو 207 درواقع همان 206+ فرانسوی است که به لحاظ پلتفرم،کابین و طراحی بجز موارد جزئی تفاوتی با 206 ندارد. البته باید خاطرنشان کنیم که در حال حاظر با بازنشستگی پژو 206 تیپ پنج تنها 207 ها از پیشرانه TU5 و TU5P استفاده می کنند.

فضای داخلی کم در نیمه عقب خودرو همچنان از نقاط ضعف پژو 207 بشمار می رود اما افزایش آپشن های رفاهی مثل نمایشگر لمسی، تهویه اتوماتیک تک کاناله، سنسور دنده عقب، ایموییلایزر, قفل مركزی با ریموت رادیویی، دماسنج، کروز کنترل و محدود کننده سرعت به ارزش این خودرو اضافه کرده است.

 

 

پژو پارس :

پژو پارس را می توان جزو محبوب ترین خودرو های تاریخ کشور دانست با اینکه سال ها از نخستین عرضه آن گذشته اما همچنان رکورد های فروش خود را جابجا می کند. پژو پارس که از همان پلتفرم پژو 405 بهره می برد تنها در ظاهر تفاوت دارد و کمی بروزتر است اما در فروش بسیار موفق تر از برادر بزرگتر خود عمل کرده است. اضافه کردن موتور TU5 و افزایش آپشن های آن همچنان مدل های پژو پارس را در صدر فروش قرار داده است.

پژو پارس ایمنی مناسبی دارد برای سرنشینان بجز سمند بهترین راحتی را نسبت به تولیدات ایران خودرو دارد و همچنین آپشن هایی مانند فرمان هیدرولیک – سنسور دنده عقب – قفل میکروسوییچی درها – قفل مركزی با ریموت – ایموییلایزر – دماسنج روی داشبورد – تهویه اتوماتیک تک کاناله – آینه های تاشو برقی – بلوتوث – کنترل سیستم صوتی از روی فرمان – پشتی صندلی های جلو برقیف به ارزش خرید آن افزوده است.

 

 

سمند:

سمند سوار ها معمولا خودرو داخلی دیگری رو نمی پسندند چرا که پیشرانه محبوب EF7 با قدرت و شتاب بالا و همچنین وزن و ایمنی مناسب (بین خودرو های بومی) خودرو های سمند، کیفیت رانندگی در جاده های کشور را بهبود می بخشد. اولین نکته راجب سمند راحتی و جادار بودن این خودرو است که آن را برای خانواده بسیار مناسب کرده است.

سمند به لحاظ طراحی ظاهری اغلب در بین میانسال ها رواج دارد اما همچنان بعضی جوانان به جهت راحتی و ایمنی سمند را انتخاب می کنند. باید گفت سمند هم مانند پژو خودرو خوش فروشی در بازار داخلی است و از این بابت نگرانی برای مالک ایجاد نمی کند. سمند به لحاظ قیمت قطعات و هزینه های نگهداری هم مشابه گروه پژو است و چندان تفاوتی ندارد.

باید توجه داشت که آپشن های مناسب،ظرفیت باک بالا، صندوق جادار و داشتن نسخه دوگانه CNG به مقرون بصرفه بودن سمند مزایایی را هم اضافه می کند. و نسخه سورن پلاس تجربه لوکس تری برای طرفداران گروه سمند فراهم کرده است.

 

 

تارا:

تارا بروزترین سدان خانوادگی در کلاس ابعادی C است که در کشور تولید می شود و به نوعی نسخه ایرانی پژو 301 محسوب میشود. این محصول از نظر پلتفرم، ایمنی، ابعاد، فضای کابین و بسیاری مشخصات دیگر شباهت‌های بسیار نزدیک با نماینده پژو دارد و به همین دلیل میتواند در میان انبوهی از خودروهای قدیمی روی خط تولید داخلی، به عنوان گزینه‌ای نسبتاً جدیدتر و مدرن‌تر مطرح باشد.

تارا با ایمنی مناسب و آپشن های متعدد در بین خودرو های ایرانی برتری های نسبی زیادی دارد اما در نقطه مقابل عدم اعتماد به جایگزین های داخلی نسبت به فرانسوی باعث شد اقبال خوبی در بازار نداشته باشد.پیشرانه این خودرو  از EF7 و TU5 قوی تر است و کیفیت سواری مطلوبی دارد اما با این حال زود است که آن را نسبت به بازار قضاوت کنیم. در هر صورت باید توجه داشت که تارا در دو نسخه دنده ای و اتوماتیک در رنج قیمتی پژو 207 قرار دارد و اگر ایران خودرو در خدمات و قطعات ساپورت کافی داشته باشد این پتانسیل را دارا است که بازار خوبی را برای خود رقم بزند.

 

 

دنا:

ایران ‌خودرو در سال 1393 دنا را به‌عنوان فیس‌لیفت سمند راهی بازار کرد. طراحی مجدد نمای جلو و عقب، داشبورد و تریم داخلی جدید در کنار استفاده از پیشرانه EF7، ترمزهای چهارچرخ دیسکی و سایر ویژگی‌های مشترک با سمند سورن، باعث شد تا دنا چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ ظاهری، محصول جذاب‌تری نسبت به سمند باشد اما برخی مشتریان همچنان از ضعف کیفی و الکترونیکی، عایق‌بندی نامناسب کابین و تعلیقش، دلِ خوشی ندارند.

دنا پس از عرضه محصولات توربو و اتوماتیک اقبال بیشتری در بازار کشور پیدا کرد و هروز علاقه مندان جدیدی را به خود جلب می کند. دنا را میشود پر آپشن ترین خودرو بومی دانست و قطعا از طراحی ظاهری خوبی نیز برخوردار است اما با وجود پلتفرم مشترک با سمند، راحتی و جادار بودنی که در سمند وجود دارد در دنا خبری از آن نیست.

 

 

رانا:

رانا را باید نخستین محصول ایران خودرو بدانیم که در آن از گیربکس جدید MT6 استفاده شده است. دنده ششم در این گیربکس جدید باعث شده تا دور موتور (RPM) در سرعت‌های بالای 100 کیلومتربرساعت، به میزان 20% کاهش یابد. رانا به علت اشتراکات فراوانش با پژو 206 از کیفیت خوبی برخوردار است و پیشرانه TU5 شمارا در بخش قدرت و شتاب راضی نگه می دارد.

رانا به نسبت پژو 206 برای استفاده خانواده مناسب تر و ایمن تر است و همچنان با نسخه های بروز تر پانوراما خود را با بازار وفق می دهد.

 

 

سخن پایانی

تولیدات ایران خودرو با اشتراکات فراوانی که باهم دارند تغریبا از یک سطح کیفی بهره می برند. بدین جهت برای انتخاب خودرو مناسب نخست باید نیاز خود را بسنجیم و سپس سلیقه را مد نظر قرار دهیم و البته که قیمت بیشتر مواقع معیار اول هر انتخابی است. به هر حال تولیدات داخلی تنوع مناسبی را در اختیار مصرف کننده قرار نمی دهند و رقابت جذابی وجود ندارد و به علت نزدیک بودن محصولات موجود به هم بیشترین فاکتور انتخاب پس از قیمت سلیقه شخصی است و منطق خاصی را در بر نمی گیرد.

امیدواریم این مقاله شمار را در خرید خودرو مناسب یاری کرده باشد. ما مشتاق نظرات شما در انتهای مقاله هستیم.

تهیه و تولید: زاورمگ، فروردین 1402

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *